Учителки били директорка. Тази фалшива новина разтърси образователната общност. Всичко

...
Учителки били директорка. Тази фалшива новина разтърси образователната общност. Всичко
Коментари Харесай

Учителки били директорка пред 800 деца. Да, ама не

Учителки били директорка. Тази подправена вест раздруса просветителната общественост. Всичко стартира на съвещание на Комисията по обучение и просвета към Столичния общински съвет. Общинската съветничка и ръководител на групата на „ Демократична България – Обединение “ Грети Стефанова споделя, че учителки са били директорката на столичната 203-та гимназия. По думите ѝ това е станало пред погледите на 800 възпитаници. Някой би си помислил, че на арената са гладиатори и цели 800 деца се превърщат в аудитория.

Преди време 203 ПЕГ „ Св. Методий “ и 142-ро ОУ са били едно учебно заведение. След като са разграничени, не престават да се обитават в една постройка, само че имат проблеми поради общото си общуване, които до момента не се разрешват от Столична община. Стефанова декларира, че е време да се откри решение, тъй като се стигнало до ексцесии като пердах сред учителки и директорка. Новината подемат медии, които участват на съвещанието на Комисията и тя се популяризира.
Информацията обаче е подправена.
Грети Стефанова отхвърли да разяснява обществено изказванията си.

След като излиза наяве за случая, от Регионалното ръководство по образованието желаят пояснения на двете директорки- Н.Н – на 142 учебно заведение и Т.Т – на 203 гимназия. Оказва се, че пердах не е имало. Набедената за бита директорка Т.Т. написа в обясненията си до началника на РУО-София Ваня Кастрева, че учителка по физическо образование от 142 учебно заведение е говорила с нея на висок звук.

Двете се скарали по кой кулоар могат да минават и по кой не децата от едното и от другото учебно заведение. В бюфета на учебното заведение, където е възникал разногласието, са участвали не 800, а единствено трима възпитаници.

Заради претърпяното, директорката на 203 гимназия Т.Т. излиза в болничен и не желае за приказва за случая.

Българска национална телевизия беседва с другата директорка, която също удостовери, че изнесеното в медиите не е правилно и пердах не е имало. Не желае обаче да приказва обществено, защото случката съгласно нея уронва престижа на просветителната общественост.
 учителки Една от изявленията.
От Министерството на образованието и науката също споделиха, че не е добре директорките да вършат обществени изказвания в миг, в който им е лепнат етикетът на побоя, даже с цел да опровергаят информацията и да разяснят обстановката.

Общинският консултант и шеф на 119 учебно заведение Диян Стаматов е участвал на изказването на Грети Стефанова. Твърди, че казаното от нея не е правилно и тя не е удостоверила информацията си. Смята, че „ манджата е пресолена “ в нейното изявление. Казва също, че доста столични учебни заведения се обитават в една постройка, само че живеят в съгласие.
 учителки Журналистите са се подвели.
Асен Александров, шеф на 51 приблизително учебно заведение и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение, приказвал с сякаш битата директорка Т.Т., която е член на сдружението. И той удостоверява, че не е имало пердах, само че с дамата е говорено на висок звук.

Истинската вест тук е, че две столични учебни заведения имат проблем при деленето на обща постройка.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР