Учителката по предмета Човек и природа на дъщеря ми си

...
Учителката по предмета Човек и природа на дъщеря ми си
Коментари Харесай

ПЪЛЕН ШАШ: Учителка гори маски в час

Учителката по предмета " Човек и природа " на щерка ми си разреши да гори маска в своя час. Преди това тя обяснила на децата, че носенето на нарушава човешките ѝ права и за нея това било еднакво на принудително налагане на носене на бурка. Бях мощно обезпокоена от тези внушения. На първо място ми беше неприятно сравнението сред един набожен знак и средство, което защищава здравето на децата. Бях изрично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми престиж, с който аз упорствам щерка ми да носи маска като защитно средство. Това написа майка на ученичка до Българска национална телевизия.
свързани новини6693преди 2 часа
Потърсена за коментар какво е предизвикало горенето на маската, преподавателката декларира:

" Вижте какво, аз съм химик. Часът се беше провел в кабинета по химия и това беше демонстрационен опит, с цел да проверим какви са тези маски. От натурален материал или от неестествен. Дали е подозрително, дали е редно или не - е ваше персонално мнение. И ваша персонална позиция ".

Запитана този урок и предходни години ли се е провеждал с горене на маски, тя дава отговор: " Разбира се. Винаги сме имали проучване на материали. И ги изследваме по някакъв метод ".

Вирусологът Радка Аргирова споделя, че е сюрпризирана от реакциите и въпросите на учители, които получава по време на срещи, проведени от просветителното министерство

" Имах въпрос, започнах да давам отговор и внезапно в чата се появяват се появиха фрази като да вземем за пример: „ Колко ви заплащат да ни поднасяте тези неистини? “ Аз се направих, че не виждам и не слушам. След малко се появи друго: „ Колко време ще ни говорите тези неистини? “ След малко трето: „ Вие знаете ли, че вместо ваксини ни се прави вода? “ Изречения като да вземем за пример какъв брой ви заплащат, с цел да ни поднасяте тези неистини? Те не дават никакви причини, просто твърдо уверено са срещу всичко, което се приказва ", споделя доктор Аргирова.

Това още веднъж слага въпроса какво стига до учениците - тествани обстоятелства, или отзиви - без значение в коя от двете направления.

" Аз не диктувам в какво да има вяра учителката и в какво не, само че съм несъгласна тя да подтиква моето и други деца към държание, което е рисково за тяхното здраве. Мисля, че е неприемливо образователните часове да се трансформират в сцена на дискусия за коронавирус ограниченията ", написа още майката до Българска национална телевизия.

В съответния случай учителката продължи да упорства, че горенето на маска не е метафора, а опит.

" Ами няма да приказвам повече с вас, сбогом, прелестен ден ви искам ", декларира тя и затваря телефона.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР