Учителите сами да преценят кога и колко дълго да носят

...
Учителите сами да преценят кога и колко дълго да носят
Коментари Харесай

Вирусолог: Учителите сами да преценят кога и колко дълго да носят маски

Учителите сами да преценяват по кое време и какъв брой дълго да носят маски. Това съобщи Любомира Николаева - Гломб, началник на Отдел "Вирусология " към Националния център по заразни и паразитни заболявания пред Българска национална телевизия.

Носейки маска човек оглушава, на децата ще им бъде мъчно да схващат преподавания материал, в случай че учителят е с маска. Въпрос на съответни условия е по кое време учителят да носи маска. Такива са и насоките на моите сътрудници, сподели доктор Гломб.

Относно носенето само че шлем тя съобщи, че потоците въздух, които се образуват сред шлема и лицето, основават сигурност на индивида, който го носи, само че той не защищава по този начин, както защищава маската.

Към момента се счита, че децата се заразяват по-рядко от възрастните от ковид. Детският организъм реагира като организма на възрастния по отношение на КОВИД посредством основаване на антитела.

Всяка зараза може да бъде рискова. Децата се инфектират с ковид, някои се разболяват, само че доста малко от тях могат да го изкарат тежко. Децата боледуват извънредно по-малко от възрастните. Колкото по-малко е то, толкоз по-трудно се инфектира.

Степента на заразяване за деца и възрастни е една и съща, счита вирусологът. Световната научна общественост щом има единни ограничения - стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност. Маските имат своето лимитирано значение.

Маската, когато се носи погрешно е единствено една повинност, стеснение и няма резултат. За да има резултат, би трябвало да се носи вярно. Моята рекомендация е да се носят еднократни маски. Те се слагат с два пръста на устата и носа, концепцията е компактно да прилепват, сподели Любомира Гломб.

Махането на маската става по същия метод - пипат се единствено ластиците. Тя се изхвърля. Не предлагам многократното носене на маски. Привърженик съм на най-евтините хирургични маски.

В момента има 3 ваксини, които са в клинични тествания - 2 китайски и съветската. Ние поддържаме невисок % на имунизиране против грип. Моето мнение е, че грипната ваксина не би навредила, изключително на този грип, добави доктор Гломб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР