Учители заплашват, че ще хвърлят оставки, ако ги принудят да

...
Учители заплашват, че ще хвърлят оставки, ако ги принудят да
Коментари Харесай

Учителите искат да хвърлят оставки, ако ги върнат физически в класните стаи

Учители заплашват, че ще хвърлят оставки, в случай че ги принудят да се върнат в класните стаи, вместо да правят работата си онлайн, съобщава .

Въпреки въведените ограничения до през днешния ден от началото на годината 1499 са учителите с Ковид-19, 341 души са инфектирани от непедагогическия личен състав, а 25 са умрелите.

Иван Ангов е родител на 2 девойки в 5 и 7 клас. След като преди няколко седмици хващат простуда, остават у дома. В този миг броят на инфектираните в страната внезапно скача. Родителите вземат решение, че е най- добре децата им да се образоват от вкъщи си.

Евелина Танова е преподавател от Русе. Разказва, че доста от учениците са идвали на учебно заведение със признаци.

" При още 1 разболял се случай от учебно заведение тогава всеобщо или всички сътрудници ще си вземат отпуск, или ще изоставен. Ние не сме като лекарите, там знаеш на какво се обричаш. Там свикваш със гибелта, Няколко дни пия успокоителни, като ми споделят кой е умрял ", споделя тя.

Според Йоана Иванова, която е преподавател по математика в Ловеч, с нужните защитни средства няма заплаха за учителите и децата. 

А здравният министър съобщи - казусът при учителите е, че са в среда с доста хора. Затова оферират модел за невзаимодействие на паралелките. 

Тоест учениците се връщат в клас през няколко седмици, след което още веднъж остават у дома. Всичко това по преценка на локалния спешен щаб. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР