Учители по програмата Заедно в час“ вече 8 години преподават

...
Учители по програмата Заедно в час“ вече 8 години преподават
Коментари Харесай

Заедно в час“: Призванието да бъдеш учител

Учители по програмата „ Заедно в час “ към този момент 8 години преподават в СОУ „ Христо Ботев “ в Горна Малина. Петима млади българи с друго от учителското обучение, вземат решение, че могат да бъдат потребни на учениците в дребните обитаеми места.

Радина, Христо и Симона са измежду петимата учители, които всеки ден пътуват от София до Горна Малина, с цел да подаряват със познания своите учениците. А те им отвръщат с обич.
Зорница Йотова, 5 клас СОУ „ Христо Ботев “: Госпожата постоянно измисля нещо забавно, пробва се да ни покаже, че би трябвало да бъдем положителни към хората, да ги одобряваме такива, каквито са, тъй като всички са разнообразни и това ни е хубавото. Георги Илиев, 5 клас СОУ „ Христо Ботев “: Когато заслужаваме ни се кара от време на време, само че това е в доста редки случай. Симона Стоянова, преподавател по География по програмата „ Заедно в час “: Тази работа доста ме въодушевява.След час постоянно излизам с положителна сила и с доста въпроси, на които по-късно стартирам да диря отговор и в клас доста постоянно пораствам и аз се изучавам от тях, освен те от мен.  "Заедно в час " търси учители за новата си двегодишна стратегия
Учител за две години - това е професионалното предизвикателство, което насочва програмата "Заедно в час ". Новата акция за асортимент на участници към този момент...

За да бъдеш преподавател по програмата „ Заедно в час “ не е належащо да имаш педагогическо обучение. Достатъчно е да бъдеш млад и упорит човек, подготвен да отдаде времето си и знанията си на учениците в дребните обитаеми места.
Радина Миндева, преподавател по британски език по стратегия „ Заедно в час “: Най-голямото предизвикателство пред мен е да се опитам да оказа помощ на децата да повярват в себе си, защото за мен това е най-важното.Фактът, че работиш с деца и вършиш нещо толкоз значимо всеки ден, няма по какъв начин да не те стимулира.
Всеки, който е утвърден да бъде преподавател по програмата „ Заедно в час “, минава през обучителен интервал. След това влиза в класната стая.
Христо Младенов, преподавател по британски език и логика на психиката по стратегия „ Заедно в час “: Позитивизъм и добра настройка към учениците, неизменност, тъй като нещата не се случват от през днешния ден за на следващия ден, те се случват в границите на дълго време, само че по-късно резултатите се виждат.Методът на преподаване е малко по-различен - „ Преподавай като водач “. Нако Наков, шеф на СOУ „ Христо Ботев “: Успяват да се вписват в средата измежду сътрудниците си и като цяло се стремят да реализират просветителни резултати.
До 25-и март всеки, който желае да провокира себе си като Радина, Христо и Симона, може да кандидатства по програмата „ Заедно в час “ и също да стане преподавател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР