Учители от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ се обърнаха за

...
Учители от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ се обърнаха за
Коментари Харесай

Омбудсманът се заема с казус, свързан с уволнен учител от Софийската математическа гимназия

Учители от Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ се обърнаха за подпомагане към омбудсмана Мая Манолова във връзка уволнението на тяхната колежка Петя Борисова от шефа на учебното заведение Антони Стоянов. Според тях то е непозволено, а изложените доводи от страна на управлението на гимназията са безпочвени. Възпитателите се застъпиха и за още петима техни сътрудници, чиито трудови контракти са били прекъснати, без да има съображение.
Преди месец Борисова бе отстранена от служба с аргумента, че уронва престижа на гимназията, откакто нито едно от децата в учебното заведение не се е класирало за интернационалното съревнование „ Европейско кенгуру “. След идване на протоколите се оказва, че проблем няма и възпитаници от СМГ са класирани за идващия кръг на надпреварата. В резултат на събитията, в институцията на омбудсмана постъпиха две тъжби – една от преподавателите в гимназията и една от родителите на учениците, със 106 подписа против уволнението на учителката, оповестиха от пресофиса на омбудсмана.
„ Петя Борисова, както и останалите сътрудници, нямат право да влизат в постройката на учебното заведение, без да попълнят специфична докладна, в която да посочат защо влизат. Това е просто неуместно “, възмущават се сътрудниците ѝ в сигнала до омбудсмана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР