Учител от руския град Курск ще бъде съден по обвинение,

...
Учител от руския град Курск ще бъде съден по обвинение,
Коментари Харесай

В Русия съдят учител по донос на ученици – изказал негативно мнение за войната в Украйна

Учител от съветския град Курск ще бъде съден по обвиняване, че е дискредитирал съветската войска, оповестява Moscow Times.

Срещу 49-годишния възпитател е подаден донос от негови възпитаници. Един от тях е записал негови думи с диктофон, след което родителите да предали записа в полицията.

Посочва се, че на урок по обществознание в 10-и клас преподавателят се е изказал отрицателно за дейностите на съветската войска в Украйна. Това е станало преди близо година – през април 2022 година

През предходната седмица Путин подписа още по-строги санкции за “дискредитиране на въоръжените сили “ от досегашните, откакто през изтеклата година това беше правено неведнъж.

Тези, които бъдат приети за отговорни, може да получат присъди от 5 до 15 година затвор, а санкцията е от 50 хиляди до 500 хиляди рубли.

По-рано учителка по британски език от о. Сахалин беше санкционирана с 30 хиляди рубли за това, че не е изразила поддръжка за въоръжените сили на Русия. Това също е станало след донос на възпитаници.

В област Нижни Новгород е заведено дело против друга преподавателка, тъй като посъветвала студентите си, че е по-добре да отидат в пандиза, в сравнение с да ги изпратят на фронта в Украйна, припомня Униан.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР