Училищните власти на окръг Лос Анджелис наредиха ваксинирането срещу COVID-19

...
Училищните власти на окръг Лос Анджелис наредиха ваксинирането срещу COVID-19
Коментари Харесай

Задължиха ваксинирането на всички ученици на 12 и повече години в Лос Анджелис

Училищните управляващи на окръг Лос Анджелис подредиха имунизирането против COVID-19 за всички възпитаници на възраст 12 години и повече години. Лос Анджелис е най-големият учебен регион в Съединени американски щати, който предприе тази трагична стъпка, осведоми " Ройтерс ".

Членовете на управителното тяло на учебните заведения в окръга единомислещо гласоподаваха за реализиране на имунизацията през идващите седмици, макар гневните възражения от няколко родители, които споделиха, че са обезпокоени за сигурността на имунизациите и имали право да вземат решението за децата си.

" Не виждам това като ваш избор или мой избор ", сподели членът на управлението Джаки Голдбърг, като настоя: " Виждам това като нужда за общността. Това значи, че хората би трябвало да вършат неща, които не им харесват, в които не са сигурни, което даже може да съдържа прочут риск. "

Управителният съвет приветства след гласуването. Членът на борда Скот Шмерелсън беше заставен да се въздържи, тъй като има акции в производителя на ваксини Pfizer. След това той сподели пред борда, че поддържа решението им.

Политиката за имунизиране на учебния регион в Лос Анджелис се ползва за всички над 600 000 възпитаници в региона, които са на 12 или повече години, в случай че не могат да открият здравно или религиозно изключение. Бордът преди този момент подреди всички чиновници да бъдат имунизирани.

Мандатът не се ползва за дребна част от учениците във втория по величина учебен регион в страната, които са избрали да останат вкъщи.

Приблизително 73% от учениците в региона са латиноамериканци, а членовете на борда обявиха, че ще положат старания да убедят родителите имигранти в сигурността на имунизацията, казвайки, че мнозина не имат вяра на държавното управление.

И тримата родители, които приказваха на срещата в диаметралност на насилствените имунизации, говореха на испански и споделиха, че те би трябвало да вземат такива сериозни решения за здравето на децата си.

" Можем ли да съдим региона, в случай че детето ни има вторични странични резултати, които са негативни? " родител, който се показа като Хуан, попита борда. Никой от членовете не отговори непосредствено на него.

Ваксините против COVID-19 и поръчките на маски в учебните заведения станаха обект на яростни диспути в Съединените щати към 18 месеца след пандемията на ковид, защото политическите водачи се борят да сдържат вълна, провокирана от по-трансмисионния вид Delta.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР