Училищните настоятелства нямат право да организират платени курсове в сградите

...
Училищните настоятелства нямат право да организират платени курсове в сградите
Коментари Харесай

Просветният министър погна училищните настоятелства заради платените курсове

Училищните настоятелства нямат право да провеждат платени курсове в постройките на учебните заведения и да се разпореждат с приходите от тях. Нито управленията на учебните заведения, нито настоятелствата могат да взимат решение за събиране на суми от родителите на учениците.

За това припомня в писмо до кметовете, районните просветителни ръководства и ръководителите на общински учебни заведения и детски градини просветителният министър Красимир Вълчев преди началото на образователната година, заяви " Офнюз ".

Документът е с дата 11 септември - два дни преди Вълчев да разгласи, че е сезирал Министерството на финансите да ревизира активността на настоятелството на Софийската математическа гимназия (СМГ). Училището, което и тази година одобри учениците с най-голям бал от кандидатстването след 7-ми клас, се оказа в центъра на публичен скандал, откакто в разгара на лятото шефът Антони Стоянов уволни няколко учители, а родители и възпитаници свикаха митинги с искане за връщането им. В края на лятната почивка шефът беше уволнен, а назначената краткотрайно на поста Зоя Стоянова направи стъпки за връщането на сътрудниците си на работа.

Кой да провежда курсовете и да получава таксите
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР