Правителствен оперативен щаб работи за преодоляване на последиците от градушките

...
Правителствен оперативен щаб работи за преодоляване на последиците от градушките
Коментари Харесай

Помощта от държавата ще бъде получена в най-кратки срокове, увери Главчев в опустошената Шипка

Правителствен действен щаб работи за превъзмогване на последствията от градушките в цялата страна, разгласи служебният министър председател Димитър Главчев. Той ще се оглавява от вътрешния министър Калин Стоянов, а в него влизат министъра на земеделието, на превоза, на районното развиване и благоустройството и на финансите.

" Тежки са вредите - цели покриви са компрометирани, санировка е компрометирана, тука видяхме и здравната работа, която скоро е санирана и реновирана, и през днешния ден още веднъж се нуждае от ремонт. Помощта от страната ще бъде получена от тези, които имат право, в най-кратки периоди. Каквото зависи от страната, ще го създадем в най-бързи стадии ", увери министър председателят Главчев.

В град Шипка, който е измежду най-пострадалите от градушката, съвсем всички къщи, съобщи кметицата Василка Панайотова.

" За момента 300 семейства са пуснали молби и заявления за помощи. Очаквам към 600 да подадат, тъй като съвсем няма непоразена къща. Много малко са тези, които напълно неотдавна са санирани и нямат по фасадата вреди, само че в покривната част съвсем всички имат вреди ", съобщи Панайотова.

70 сигнала са подадени на телефон 112 по време на бурята в Шипка нощес. Най-много от тях - за наводнени коли. Има и наводнени приземни етажи, няколко паднали дървета и скъсани електрически кабели.

" Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към държавното управление има финансова опция да реагира на вредите, само че топката е в ръцете на локалната администрация, които би трябвало оптимално бързо да изготвят документите и настояванията си, с цел да можем да ги разгледаме ", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/476478418189118
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР