Училището за бременни и бъдещи родители на УМБАЛ Пълмед“ –

...
Училището за бременни и бъдещи родители на УМБАЛ Пълмед“ –
Коментари Харесай

Бременни и бъдещи родители отново на безплатно училище в УМБАЛ „Пълмед“

Училището за бременни и бъдещи родители на УМБАЛ „ Пълмед “ – Пловдив възобновява своя присъствен безвъзмезден курс от лекции на 7 март, оповестяват от болничното заведение.

Всеки четвъртък от 14:00 часа разнообразни лектори от медицинския комплекс ще дават на бъдещи и сегашни майки и бащи препоръки и рекомендации в региона на акушер-гинекологията, неонатологията, педиатрията, анестезиологията за най-важните аспекти от бременността, раждането и развъждането на новороденото и дребното дете.

При откриването на лекционния курс началникът на Отделението по АГ доктор Горан Радински, ръководителката на Неонатологията доктор Мария Търнева и доктор Златка Вълчева, педиатър от същото поделение, ще създадат преглед на тематиките, които ще бъдат обсъждани през този учебен срок. 

Първата лекция ще бъде показана от АГ-специалиста доктор Милен Карагеоргиев, един от модераторите на курса, и ще бъде отдадена на тематиката „ Нормална бременност: развиване, диагноза, дълготрайност, промени в майчиния организъм, женска консултация “.

В учебното заведение бъдещите майки ще могат да упражняват редица техники за дишане и релаксация през другите стадии от родилния развой. С помощта на специфична кукла бебе ще се показва по какъв начин се сменят памперси, по какъв начин се слага новороденото в вярната позиция за кърмене и оригване след хранене, по какъв начин то се къпе и масажира.

Лекциите ще се организират в зала „ Хипократ “ в ДКЦ „ Пълмед “, Пловдив, на ул. Перущица 1A. Желаещите да вземат участие в курса би трябвало да се запишат авансово през платформата  или на тел. 032 607 300.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР