Училището по изкуства и занаяти Димитър Екимов във великотърновското село

...
Училището по изкуства и занаяти Димитър Екимов във великотърновското село
Коментари Харесай

Училището по изкуства „Димитър Екимов” в Русаля търси доброволци за неотложни ремонти

Училището по изкуства и занаяти „ Димитър Екимов ” във великотърновското село Русаля, което е неповторимо по рода си, търси доброволци, които да оказват помощ за ремонтни действия в учебната база и общежитието. Един доброволец към този момент е отзовал – това е Йонко, с помощта на чийто безплатен труд учителската стая е с нови цветове.

„ Има още доста за боядисване – както в учебното заведение, по този начин и в къщата за живеене. Всяка една помощ ще е добре пристигнала. Предстоят доста ремонти на брави, кревати, дръжки и панти на дрешници и шкафчета. Подутият ламинат пред баните на детските стаи ще бъде сменен с плочки. Покривът на пансиона се нуждае от подсилване. Отвън има паднали и счупени плочки….. Спираме дотук. Ако в действителност някой има опция и предпочитание да ни помогне, дано ни написа или ни се обади! ” – приканва учебният екип в Русаля.

22 деца от Училището по изкуства и занаяти Екимов ” съумяха с помощта на покровител – англичанинът Пол Дейвис, да отидат на море в Приморско при започване на юли. Пол Дейвис живее от две години в прилежащо село, само че е завързан към учебното заведение, постоянно му гостува и оказва помощ.

От два месеца учебното заведение към този момент е със статут на главно и децата ще се образоват до седми клас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР