Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания стартира Отделението

...
Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания стартира Отделението
Коментари Харесай

Училище за онкологично болни в „Софиямед“ 

Училище за пациенти, диагностицирани с разнообразни онкологични болести започва Отделението по здравна онкология на УМБАЛ „ Софиямед “.

Сесиите в него ще се организират всеки финален вторник на месеца от 14:00 часа. Те ще срещат пациентите със същността на болестта им, методите за неговото диагностициране, стадии на протичане, лекуване, превъзмогване на нежеланите странични резултати, следене на положението им.

Лектори в безплатното Училище ще бъдат водещи онколози от лечебното заведение и други експерти, поради нараствания брой на пациентите, които организират таргетна и имунотерапия.

Диетолечение, физическата интензивност на заболелите, както и психически съвещания за тях и техните близки ще се разискват при обособените онкологични болести.

Всяка сесия ще бъде отдадена на друго онкологично заболяване. Първата сесия на 26-ти ноември, ще осведоми за методите за модерна диагностика и лекуване на карцинома на млечната жлеза. Насоки за здравословно хранене ще показа посетител преподавател диетолог доктор Райна Стоянова.

„ Нашата цел е- дейно лекуване с естествен метод на живот на онкологично болния “, разясняват от екипа на отделението по онкология на УМБАЛ „ Софиямед “.

Присъствието не изисква авансово записване или възнаграждение и всички са добре пристигнали да посетят лекциите, с цел да се осведомят.

Училището ще се организира в Учебна зала №1, бранш Г на УМБАЛ „ Софиямед “, намиращ се на бул. “Г.М.Димитров “ 16.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР