Училищата в Софийска област преминават в неприсъствена форма на обучение

...
Училищата в Софийска област преминават в неприсъствена форма на обучение
Коментари Харесай

Училищата в Софийска област преминават на онлайн обучение от 1 до 7 февруари

Училищата в Софийска област минават в неприсъствена форма на образование от 01.02 до 07.02.2024 година, реши Областният действен щаб за противопоставяне на епидемии.

 

По-рано през днешния ден щабът, управляван от Областния шеф Юлиян Леков, организира съвещание по отношение на нарасналата заболеваемост от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) на територията на целия район.

 

Директорът на РЗИ в Софийска област доктор Розалина Чобанова показа общата картина на заболеваемостта след подхванатите на 25 януари краткотрайни противоепидемични ограничения против разпространяването на грип и ОРЗ.

 

Заради нарасналата заболеваемост щабът взе решение за въвеждането на нова мярка - учениците в цялата Софийска област да преминат на онлайн образование от 1 до 7 февруари.

 

Продължава действието на въведените досега ограничения, които са, както следва:

 

1. Преустановяват се плановите съвещания на бременни дами и детските съвещания.

 

2. Преустановяват се профилактичните прегледи, наложителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ.

 

3. В детските градини и ясли да се организира прецизен утринен филтър, като откритите деца със признаци на остри респираторни болести не се позволяват в детското заведение. Да не се позволяват до работа болни лица от личния състав на детските заведения. Да се обезпечи опция за измиване на ръцете с топла вода и сапун и се прави двукратна стерилизация на повърхности и детски играчки. Да се прави постоянно проветряване на пространствата.

 

4. Преустановяват се свижданията в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено изключения при тежко заболели, като визитите са краткотрайни, а посетителите и посещаваните носят защитни маски за лице за еднократна приложимост.

 

За 5 февруари е планувано ново съвещание на Областния щаб, по време на което ще бъде направена оценка на въведените противоепидемични ограничения и ще бъде взето решение за тяхното прекратяване или продължение.

 

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР