Училищата в Пловдивска област имат готовност да предоставят помещения за

...
Училищата в Пловдивска област имат готовност да предоставят помещения за
Коментари Харесай

Училища в ремонт не могат да се ползват за вота

Училищата в Пловдивска област имат подготвеност да дават пространства за провеждането на идните парламентарни избори, като се изключи тези, в които ще се правят планови поправки. Това стана ясно по време на срещата на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев с началника на Регионалното ръководство на образованието – Пловдив (РУО-Пловдив) Антоанета Пакова. В срещата от страна на регионална администрация участваха също зам.-областните шефове Даниела Николова и Иванка Петкова.

„ Директорите имат опит и на този стадий нямаме терзание, че ще създадат нужната организация “, изясни началникът на РУО-Пловдив. Към 5 септември се чака да бъдат оповестени имената на новите шефове на учебни заведения, за които през лятото се организираха състезания. С тях ще бъде направена специфична среща, на която да бъдат осведомени с уговорките им по време на изборния развой.

По искане на регионалния шеф Ангел Стоев началникът на РУО-Пловдив даде информация за старта на новата образователна година, включително и за организацията на образователния развой за децата на бежанците от Украйна. От нея стана ясно, че на този стадий подготовката за 15 септември върви обикновено и не се открояват съществени проблеми.

В региона общият брой на децата и учениците от Украйна е 407, като по адресна регистрация 152 от тях са ориентирани към детски градини, а 255 към учебни заведения. От началото на юни, в съгласие с  Община Пловдив, децата на възраст 3 и 4 години, подават непосредствено заявки към общинския отдел „ Образование “. Родителите на учениците и децата, подлежащи на наложителна подготовка (на 5 година и 6 г.), подават заявките си в РУО-Пловдив. За по-лесното схващане и попълване на формулярите, образците им са преведени на украински и съветски език.

Ангел Стоев заяви, че се чака до дни ЦИК да оповести изборните описи за цялата страна. Те следва със заповед на кметовете да бъдат оповестени на формалните страници на общините и да бъдат разлепени в учебните заведения, в които ще има проведени секционни изборни комисии.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР