Училищата в Окланд отвориха отново врати тази сутрин след близо

...
Училищата в Окланд отвориха отново врати тази сутрин след близо
Коментари Харесай

Окланд вдига карантината

Училищата в Окланд отвориха още веднъж порти тази заран след близо триседмична карантина в най-големия град на Нова Зеландия - с това управляващите показват доверие в известията за отлив на втората епидемиологична вълна в страната, съобщи Франс прес.

Местните поданици могат още веднъж да излизат на открито, само че към момента са неразрешени събиранията на над 10 души - като се изключи образователните занятия. В цялата страна остава наложително носенето на защитни маски в превоза, предава Българска телеграфна агенция.

Карантинни ограничения бяха въведени в Окланд след откриването на 4 случая на COVID-19 в града - 102 дни след последното известно заразяване там. Оттогава са инфектирани общо 141 души.

Причините за пораждане на новото огнище на заболяването към този момент не се знаят, само че министър председателят Джасинда Ардърн счита, че в околните дни неизбежно ще има още случаи.

Тя обаче счете за подходящо да вдигне карантината, съобщи пред публицисти, че държавното управление "има проект, който ще проработи ", и предизвести, че е неотложно "всички да съблюдават " ограниченията, включени в него.

"Естествено е да се усещаме изтощени, по този начин е по целия свят ", сподели Джасинда Ардърн. "В съпоставяне с другите обаче ние се оправяме доста добре ", посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР