Училищата в Албания затварят врати от понеделник до сряда идната

...
Училищата в Албания затварят врати от понеделник до сряда идната
Коментари Харесай

Студ скова Албания, училищата затварят врати

Училищата в Албания затварят порти от понеделник до сряда идната седмица заради изключително ниските температури в страната. Мотив за ваканцията е запазване на здравето на децата , оповестиха управляващите в Албания.

Спирането на снеговалежите в югоизточната част беше последвано от доста намаляване на температурите, които варират от -10 до -13 градуса по Целзий. В страната бе маркирана и рекордно ниска температура от -17 градуса.

Министър-председателят Еди Рама осведоми в обществените мрежи, че работата по почистването на заснежените региони продължава с цялостна мощ . Ден по-рано министърът на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку заявява, че управляващите са взели всички ограничения. Тя прикани за нерешителност на пътя, само че и за икономисване на електрическата енергия.

Всички национални оси, които свързват Корча с други региони от района, са проходими. Движението към туристическите дестинации Дарда и Воскопоя е обикновено и няма потребност от вериги. Дебелината на снежната завивка в градските региони е до 10 см, а на надморска височина от 1000 метра до 40 сантиметра. Блокирани от сняг са селата от община Виткук в Корча и там службите работят за отварянето на пътя за Панарит и Щиле, осведомят управляващите.

И различен връх означи Албания през седмицата - на 2800 новозаразени с ковид за ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР