Училищата са затворени в руския град Курск след нахлуване на

...
Училищата са затворени в руския град Курск след нахлуване на
Коментари Харесай

Какво става в Русия, училища не работят, кадри с битки, горящи рафинерии

Училищата са затворени в съветския град Курск след „ навлизане ” на въоръжени групи от Украйна, оповестиха локалните управляващи, оповестява " Скай нюз ". (Видеото е архивно.)

Три въоръжени групировки, за които се твърди, че са формирани от руснаци, противопоставящи се на режима в Кремъл, оповестиха, че са минали съветската граница в районите Курск и Белгород рано тази заран, съобщи Би Би Си.

Москва пък разгласи, че е предотвратила нахлуванията и е нанесла обилни загуби на групировките.

Украинските управляващи оповестиха, че няма общо с офанзивата, която е дело на съветски бунтовници.

Нито една от информациите не може да бъде доказана по самостоятелен път.

Легионът " Свобода на Русия " и " Сибирският батальон " разгласиха видеоклипове, за които настояват, че демонстрират техни бойци в съветските области Белгород и Курск.

Бунтовниците и съветски политик в заточение настояват, че две населено място към този момент са под контрола на " освободителните сили ".

Руската Федерална работа за сигурност отхвърли изказванията и разгласи, че е ликвидирала 100 души, унищожила е шест танка, артилерийска установка " Сезар " и 20 бронирани машини, предотвратявайки опит за въоръжено навлизане от Украйна.

По опиталите да обхванат на територията на страната били нанесени авиационни, ракетни и артилерийски удари, съобщи съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Андрий Юсов, представител на военното разузнаване на Украйна, сподели, че паравоенните групи са " самостоятелни организации " на съветски жители и затова работят " вкъщи си ".

По-рано във вторник основаният в Украйна съветски опозиционен политик Илия Пономарев съобщи, че граничното село Лозовая Рудка, в Белгородска област, е " под цялостния надзор на освободителните сили ".

Базираните в Украйна съветски въоръжени групировки направиха няколко трансгранични набези от началото на войната. Миналия май те потърдиха, че сходна офанзива в региона на Белгород е била отблъсната от съветската войска.

Отделно Русия разгласи, че Украйна е изстреляла 25 дрона по цели на съветска територия, само че офанзивата е била осуетена от противовъздушната защита.

Видеоклипове с горящи петролни хранилища на съветски рафинерии и известия на локалните управляващи обаче опровергават последното изказване.

Междувременно в региона на Иваново, източно от Москва, съветски военно-транспортен аероплан Ил-76 с осем души екипаж и седем пасажери се разруши малко след политане. Официално посочената причина за злополуката е " пожар в мотора ".

Във вторник Легионът " Свобода на Русия " разгласява видео, за което твърди, че е от руско-украинската граница.

" Като всички наши съграждани, ние в Легиона мечтаем за Русия, освободена от диктатурата на Путин. Но ние не просто мечтаем, ние поставяме всички старания, с цел да сбъднем тези фантазии. Ще вземем земята си от режима сантиметър по сантиметър ", завява боец от легиона.

Междувременно " Сибирският батальон " разгласи, че " текат яростни боеве на територията на Руската федерация ", публикувайки клип, за който твърди, че демонстрира негови бойци да се бият с съветските държавни сили.

От " Сибирския батальон " също по този начин осъдиха съветските президентски избори на 15-17 март, на които президентът Владимир Путин се чака да бъде разгласен за победител.

" Бюлетините и изборните секции в тази ситуация са небивалица. Само с оръжие в ръце в действителност можем да променим живота си към по-добро ", обявиха от " Сибирският батальон ".

Друга основана в Украйна съветска формация, Руският доброволчески корпус, също разгласява фрагменти на негови бойци, които се сблъскват с съветските държавни войски.

Граничното село Теткино в региона на Курск наподобява е било една от задачите на съветските бунтовници, които настояват, че са го завладяли.

Би Би Си е съумяла да удостовери, че оповестените от Легиона " Свобода на Русия " фрагменти, показващи удар по бронетранспортьор в Теткино, са достоверни.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР