Училищата могат да подават своите проекти до 30 ноември Поради

...
Училищата могат да подават своите проекти до 30 ноември Поради
Коментари Харесай

А1 удължава срока за кандидатстване в конкурса „Дигитално училище на България“

Училищата могат да подават своите планове до 30 ноември
Поради засиления интерес и опцията за развиване на нови цифрови планове А1 удължава периода за подаване на кандидатури в състезанието „ Дигитално учебно заведение на България “. Всяко учебно заведение в страната може да кандидатства до 30 ноември на. Инициативата на в партньорство с цели да отличи най-хубавите планове в областта на дигитализацията на образованието в българските учебни заведения, тъй че те да бъдат ентусиазъм и за други.

Организаторите имат вяра, че динамичното време дава опция за нови подходи, преоткриване на технологиите и осъществяване на цифрови планове в класната стая. Конкурсът цели да открие и награди учебните планове, които посредством новаторски метод на преподаване вършат образователния развой по-лесен, занимателен и ефикасен, а резултатите им могат да стимулират и други да пренесат технологиите в час. Всяко учебно заведение може да подава своите кандидатури в три категории - „ Дигитален урок “, „ Дигитален план “, „ Дигитална организация на преподаването “. Конкурсът се провежда с поддръжката на Министерството на образованието и науката и районните ръководства на образованието.

От старта на самодейността до момента са се присъединили десетки учебни заведения с планове във всички категории. Сред предложенията са: конферентен урок по изобразително изкуство, взаимна презентация на петокласници в платформата Classroom за часа по „ Човек и природа “, основаване на онлайн пособие по нелеката дисциплинираност „ Процеси и машини в шевната индустрия “ и доста други.

В категория „ Дигитален урок “ могат да вземат участие планове, при които са употребявани ексцентрични и изобретателни способи за образование и показване на образователния материал. Втората категория - „ Дигитален план “, ще насърчи осъществените планове в областта на цифровото обучение, които са част от дълготрайния проект за преподаване, както и сполучливи практики за прекосяване от обичайната в отдалечена форма на образование. При третото направление „ Дигитална организация на преподаването “ ще бъдат отличени българските учители, които съумяват да цифровизират регулярните процеси в работата си.

От всички кандидатствали А1 ще излъчи по двама спечелили във всяка категория – едно учебно заведение от огромен град и учебно заведение от малко обитаемо място. Предвижда се и връчване на особено отличие за „ Иновативна концепция “, която даже и неосъществена, има капацитет да стане част от образованието. Наградите, предоставени от А1, са интерактивни дъски, които да трансфорат процеса на преподаване в мултимедийно преживяване. По този метод спечелилите учебни заведения си подсигуряват, че технологиите ще останат в класната стая и след края на онлайн образованието, с цел да създадат образователния час доста по-жив.

Най-добрите практики при отдалеченото образование в България ще бъдат прегледани и оценени от експерти в областта на образованието и посланици на акцията: доктор Нели Колева, началник на екип „ Стратегически партньорства “ във фондация „ Заедно в час “, Ева Майдел, основател и член на съдружие „ Образование България 2030 “ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП), доктор Ваня Кастрева, шеф на РУО София-град, проф. доктор Галин Цоков, учител по ръководство на образованието в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и Димитър Абрашев, водещ на телевизионното предаване „ Директно “ по Bulgaria ON AIR.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР