Училищата да не затварят при нова вълна на пандемията. Това

...
Училищата да не затварят при нова вълна на пандемията. Това
Коментари Харесай

Училищата да не затварят при нова Covid вълна, става основен приоритет за МОН

Училищата да не затварят при нова вълна на пандемията. Това ще е измежду главните цели на просветителния министър Николай Денков. Според него би трябвало да има нов и явен проект при какви условия учениците да остават у дома. По думите на проф. Денков последното затваряне е траяло прекомерно дълго и сходен сюжет не би трябвало да се повтаря.

За задачата в идващите дни предстоят срещи на проф. Денков с министрите на финансите и опазването на здравето. Важна задача ще и да се реши кой ще купува от тук нататък тестванията на учениците – до момента това вършиха от здравното ведомство, само че едно от последните решения на доктор Кацаров на поста беше този ангажимент да се трансферира към МОН.

В първи си ден като постоянен, а не длъжностен министър, акад. Денков начерта най-спешните си задания.

„ Бюджет, пандемия - това са двете неща, които би трябвало да захванем незабавно, без отсрочване, дружно със здравния министър и министъра на финансите. Трябва да се откри метод да опазим здравето, без да страдат учениците ”, изясни той.

Затварянето на учебните заведения е траяло по-дълго от предстоящото, счита Денков. Сега задачата на просветителното министерство ще е да не позволява това още веднъж.

„ Не знаем какво ще се случи през февруари с новата вълна. Трябва да имаме явен проект, който не е подготвен сега ”, изясни Денков.

Сред дилемите на новия кабинет ще и решението на въпроса кой ще поръчва бъдещите проби за учениците. Преди дни от здравното министерство оповестиха, че това към този момент ще е ангажимент на МОН, напомня Нова тв.

Засега нужните количества проби за децата са обезпечени до коледната почивка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР