Училища в индийската столица Ню Делхи бяха затворени и строителната

...
Училища в индийската столица Ню Делхи бяха затворени и строителната
Коментари Харесай

Училища затворени, автобуси забранени, тъй като индийската столица взе короната за замърсяване

Училища в индийската столица Ню Делхи бяха затворени и строителната активност беше спряна, защото градът беше разгласен за най-замърсения в света.

Затварянето беше разпоредено в петък, защото замърсяването на въздуха се повиши до рискови равнища, като швейцарската група за мониторинг на качеството на въздуха IQAir сложи индийския град отпред в листата в действително време на най-замърсените градове в света.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Замърсяването на въздуха оказва въздействие върху всеки стадий от човешкия живот, открива отчет Замърсяването на въздуха понижава продължителността на живота с пет години в Южна Азия: EPIC изследване Тихият палач: По-смъртоносно ли е замърсяването на въздуха, в сравнение с се притесняваха? завършек на списъка

Градът се разсъни от пълен пласт отровен смог и жителите също се оплакаха от раздразнение в очите и сърбеж в гърлото, което провокира заповед някои учебни заведения да бъдат затворени за два дни.

IQAir сложи показателя за качество на въздуха в града (AQI) на 611 в категорията „ рисково “. Отчитане от 0-50 се смята за положително. Всичко сред 400-500 е нездравословно.

„ Неблагоприятните метеорологични условия, неочакваното увеличение на случаите с пожари във ферми и северозападните ветрове, пренасящи замърсителите към Делхи, са главните аргументи за неочакван скок на AQI “, сподели районната комисия за ръководство на качеството на въздуха в четвъртък.

Замърсяването на въздуха в Ню Делхи нормално стартира да се утежнява от ноември, влошено от изгарянето на стърнищата в щатите Пенджаб и Харяна, част от селскостопанския пояс, който граничи с Ню Делхи.

Градът също генерира огромна част от личното си замърсяване, усложнено от промишлените излъчвания, изгорелите газове на транспортните средства и праха от строителните обекти, а димът от домашните пожари прибавя към мътната примес.


Правителството на Ню Делхи разгласи възбрана за влизане на дизелови рейсове и сподели, че строителните действия ще бъдат спрени, в случай че обстановката продължи.

Освен това, защото градът е хазаин на мач от Световната купа по крикет в понеделник сред Бангладеш и Шри Ланка, Бордът по крикет на Индия (BCCI) също разгласи възбрана за фойерверки по време на оставащите мачове от шампионата.

Понижаването на качеството на въздуха в региона на Ню Делхи през зимните месеци постоянно е съпроводено от скок на респираторните болести.

В изявление за Al Jazeera предходната година доктор Рандип Гулерия, пулмолог и някогашен началник на Всеиндийския институт по медицински науки (AIIMS) в Ню Делхи, сподели, че неприятното качество на въздуха в Ню Делхи е проблем, изключително за уязвимите поданици.

„ Когато качеството на въздуха е неприятно, то заразява уязвимото население – по-малките деца, възрастните хора и тези със съпътстващи болести, хронични респираторни болести или хронични сърдечни проблеми. При деца може да докара и до понижаване на растежа на белите дробове. Докато детето пораства в тази среда, растежът на белите дробове се попречва “, сподели той пред Al Jazeera.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР