Учениците в 119-о училище в София и в още близо

...
Учениците в 119-о училище в София и в още близо
Коментари Харесай

Електронен дневник премахва необходимостта от бележници в над 50 училища


Учениците в 119-о учебно заведение в София и в още близо 50 учебни заведения в страната няма да си купуват бележници тази година. Причината е въвеждането от тази образователна година в формален формат на електронен дневник – мобилно приложение в телефоните на учителите и родителите.

Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ БНР шефът на учебното заведение Диан Стамато:

„ Родителите от цяла една година пробно имат в своите телефони същото приложение като в действително време получават цялостна информация за оценки, отсъствия, домашна, записка или забележка на ученика, отношение към разнообразни проблеми, които съществуват в учебно заведение “.

Огромна част от родителите употребяват електронния дневник и са удовлетворени от улеснението. Предвидено е за тези родители, които са настрана от цифровия свят, в края на всеки месец да бъде предоставяна информация за отсъствията и оценките на тяхното дете.

„ Ако има опити за някакви хакерски намеси, те ще бъдат към края на образователния период, когато някой възпитаник не е удовлетворен от срочната или годишната си оценка. Шеговито с сътрудниците си приказваме, че в случай че преди време изчезваха дневници в края на периода, в този момент опцията да изчезват инцидентно телефони на учители в края на периода е оригиналност “, оптимист е той.

„ Много огромни крачки би трябвало да вършим, с цел да преодолеем изоставането, което имаме в цялостната цифровизация на образователния развой. Докато електронният дневник е помагане на родителите и понижаване на бумащината, то въвеждането на модерни електронни способи за преподаване става много по-крехко и бавно”.

Почти на всички места към този момент учениците имат опция да употребяват гратис PDF формати на електронни учебници. Електронните учебници обаче би трябвало да не бъдат единствено в статични формати, уверен е той.

„ На децата освен би им било по-интересно. На тях бъдещето и целият им живот несъмнено ще бъде в тази повърхност и хартиените носители, за които доста постоянно си приказваме, минават в предишното. На ученика му би трябвало да учи това, с което ще живее след 10-15 години “.

Голям проблем пред образованието е също, че измежду претендентите за учители има доста, които са получили просветителна степен, само че „ за жалост има хора, на които образованието им е останало на едно доста ниско равнище, само че все пак са получили документа за висше “.

Към днешна дата стартовата заплата на млад преподавател без никакъв трудов стаж е 720 лв., а от 1 януари ще бъде 960 лева На един преподавател с 15-20 години трудов стаж е 1300 лева, показа шефът.

Има наклонността на връщане към системата от хора, които в миналото са приключили подобаваща компетентност, само че 10-15 години са работили друго. Проблемът е, че те нямат нужната добра мотивация, показа той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР