Учениците от област Пловдив излизат в едноседмична грипна ваканция от

...
Учениците от област Пловдив излизат в едноседмична грипна ваканция от
Коментари Харесай

Учениците от област Пловдив излизат в едноседмична грипна ваканция от сряда

Учениците от област Пловдив излизат в едноседмична грипна почивка от 25 януари. Това заяви на брифинг зам.-областният шеф Даниела Николова. Решението е взето на съвещание на Областния действен щаб по отношение на усложняващата се грипна конюнктура.

 

Причината да се прекрати присъствената форма на образование на учениците е, че се следи повишаване на заболеваемостта от остри респираторни болести във възрастовата група, в която те попадат, разяснява шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град Сийка Димчева. По думите й след изпратените проби в Националната референтна лаборатория е открито, че нараства броят на инфектираните с грипния вирус от вид " А ".

 

Отсъстващите възпитаници от учебните заведения в региона по разнообразни аргументи са 20.06 на 100, а учителите - 7.72 на 100. С най-високи проценти са общините Куклен, Садово и Брезово, заяви Антоанета Кръстанова от Регионалното ръководство на образованието. По думите й няма място за терзание по отношение на оформянето на срочния триумф на учениците, защото има опция за връзка с преподавателите в електронна среда. 

 

Остават в действие въведените противоепидемични мери за региона предходната седмица. От регионалният щаб поучават хората да носят маски на публични места, а учениците да не се събират на огромни групи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР