Учениците от частни училища вече също ще могат да получават

...
Учениците от частни училища вече също ще могат да получават
Коментари Харесай

Учениците от частни училища също ще получават стипендии

Учениците от частни учебни заведения към този момент също ще могат да получават стипендии. Това ще се случи от януари 2018-а година след смяна в наредбата. Това съобщи за " Събуди се "  заместник-министърът на образованието Деница Сачева, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Дебатът се отключи отначало, откакто Министерството на образованието отхвърли да даде премия на баскетболен гений от столично частно учебно заведение. Причината - съгласно разпоредба на просветителното ведомство ученици от частни учебни заведения нямат право да получават стипендии за извънкласни достижения.

Андрей Петков станал най-добрият състезател на републиканското състезание по баскетбол, а по тази причина му се полагала премия от 1500 лева Заради това, че учи в частно учебно заведение, той няма да получи парите от МОН.

" Положих доста огромни старания за тази премия. В единия от дните изиграх три мача за един ден. И когато разбрах, че няма да ми се изплаща стипендия, изпитах гняв, че надали не тези старания са били напразни ", съобщи ученикът за " Събуди се ". 

" След смяна в наредбата той ще може да получава своята стипендия от началото на 2018-а година. За времето, в което няма законови учредения това да се случи, той ще бъде обезщетен от Министерството на образованието ", даде обещание на собствен ред Сачева. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР