Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова

...
Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова
Коментари Харесай

Всички ученици от Сливен и Нова Загора преминават онлайн

Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора минават в онлайн образование от 24 до 31 януари. Това е решил на изключително съвещание Областният спешен щаб.

Причината е възходящата заболеваемост измежду учениците, педагогическия и непедагогическия личен състав в двата общински центъра и усложняващата се конюнктура с разпространяването на ковид.

През първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 възпитаници, множеството от Сливен и Нова Загора. Заболели са 46 педагози, карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните възпитаници и учители.

От 31 януари ще бъдат прекратени плановият банкет и плановите интервенции в болничните заведения в региона. От 24 януари се преустановяват визитите в кварталните пенсионерски клубове в региона. Търговските центрове, магазините и пазарите, навън и закрито, ще работят при въвеждане на еднопосочно придвижване на потока от клиенти и наложително носене на защитни маски.

Към момента заболеваемостта в Сливенска област е 976,71 души на 100 000 лица от популацията. За съпоставяне, при започване на седмицата тя е 722,54 души. В община Сливен заболеваемостта е най-висока. Към момента дейните случаи в региона са 1 981.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР