Учениците и младежите отПловдив и региона ще получат сериозна възможност

...
Учениците и младежите отПловдив и региона ще получат сериозна възможност
Коментари Харесай

Мащабни форуми за кариерно ориентиране ще помагат на учениците в Пловдив за успешната им реализация

Учениците и младежите отПловдив и района ще получат сериозна опция за кариерно насочване посредством провеждането на огромни конгреси. Те са инициирани от новия зам.-кмет на община Пловдив Владимир Темелков. Предвидени са две или три такива събития, които ще се финансират от бюджета на града за 2024 година.

Темелков, който е някогашен общински консултант и идва в екипа на Костадин Димитров от частния бизнес, акцентира в изявление за Дарик радио значимостта на образованието за сполучливата реализация на младежите. По думите му, нужно е да се приложи новаторски метод за ориентиране на учениците към съответни сфери, където могат да развиват своите умения и гении.

Образованието е основата на триумфа и отличната реализация в живота. Трябва да подсигуряваме, че градът освен дава благоприятни условия за професионално развиване, само че и предлага вълнуваща среда за живеене, разяснява предИскра Койчева Темелков.

За да бъдат привлечени повече родители, възпитаници и експерти, на форумите ще бъдат поканени съществени работодатели от района.

Новият зам.-кмет на община Пловдив съобщи още, че инфраструктурните проблеми и трафикът на града би трябвало да бъдат решени, с цел да станеградът още по-привлекателен за живеене. Освен това, висшите образователни заведения би трябвало освен да дават обучение, само че и да основават общности, подкрепящи креативния развой и концепциите на младежите, смята той.

Само по този начин можем да запазим студентите, които учат в универститетите в града. Техният брой е над 30 000 и те внасят стотици хиляди в локалната стопанска система, добави Темелков.

Отделите „ Образование “ и „ Бизнес “ в Община Пловдив действат чудесно, като не се постановат промени в тези браншове, сподели още в ефира на Дарик той. Промени обаче ще настъпят в частта от ресора му, касаеща европейските политики и цифровизация, където ще се търсят сред 12 и 15 специалисти. Планираната нова конструкция би трябвало да бъде утвърдена през февруари. Промените са нужни, защото сега в този бранш в Пловдив работят единствено трима специалисти, спрямо община Бургас да вземем за пример, където те са 20.

Имаме потребност от ярки мозъци и способен личен състав. Общинската активност е извънредно динамична, не сме в пещера(смее се Темелков)и от ефира на Дарик насочи поканакъм всички, които могат да допринесат за развиването на града, да одобряват предизвикването.

Първата част на интервютона Искра Койчева със зам.-кмета по„ Oбразование, бизнес развиване и европейски политики “ Владимир Темелков можете да чуете в обзорната стратегия на Дарик радио Пловдив в петък сред 10 и 12 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР