Учениците и екипът на Средношколско общежитие Данаил Попов“ гр. Плевен

...
Учениците и екипът на Средношколско общежитие Данаил Попов“ гр. Плевен
Коментари Харесай

С тържествен концерт Средношколско общежитие „Данаил Попов“ отбеляза Националния празник 3 март

Учениците и екипът на Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ гр. Плевен с горделивост и благодарност отпразнуваха едно от най-значимите събития в нашата история с церемониален концерт, отдаден на 146 години от Освобождението от османско господство.

Честването на Националния празник се състоя в навечерието на 3-ти март с поддръжката на общителните домакини от Народно читалище „ Съгласие 1869 “.

Тържеството почетоха: госпожа Елина Димитрова, заместник-кмет „ Проекти и филантропични действия “ в община Плевен, госпожа Людмила Гоневска, шеф отдел „ Образование и юношески действия “ и госпожа Мая Паскова, секретар на Народно читалище „ Съгласие 1869 “.

Повече от час 27 участници от 9 плевенски учебни заведения огласиха залата с патриотични текстове, стихове и песни.



Със своите осъществявания те заслужиха продължителни овации от феновете и вълнуващи поздравления от формалните посетители от управлението на Община Плевен.



Покъртително беше осъществяването на стихотворението „ Опълченците на Шипка “ на патриарха на българската литература Иван Вазов. Любимото на всеки българин стихотворение беше поднесено по извънредно въздействащ метод.



Солово осъществяване на българска национална ария плени присъстващите с безусловно достоверно звучене.



А песента на панагюрските въстаници “Боят настана ” сплоти всички участници в събитието в взаимно осъществяване.



Директорът на Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ гр. Плевен, госпожа Веселка Лилова поздрави за блестящото показване на въодушевените реализатори и благодари на гостите за топлите думи.



След привършване на тържеството, всички участници дружно с ръководителя на Общински съвет - Плевен, доцент доктор Иван Малкодански уважиха с минута безмълвие подвига на всички, взели участие в Освободителната руско-турска война.



Те поставиха цветя в символ на благодарност пред Параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец “.



Също в границите на отбелязването на 146 години от Освобождението на България от османско господство, за пръв път в историята на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Данаил Попов “ - Плевен, на фасадата на общежитието беше подложен и българския байрак с размери 10 на 6 метра.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР