Ученици, учители, приятели: и за миг не позволявайте да ви

...
Ученици, учители, приятели: и за миг не позволявайте да ви
Коментари Харесай

Обръщението на един учител – не треперете пред властимащите

Ученици, учители, другари: и за момент не позволявайте да ви лишават свободата! Борете се за правата си всеки ден! Бъдете мощни персони и почтени жители на клетата ни татковина България!

От вас зависи какво ще става, от вас зависи всичко. Бъдещето - личното и на страната ни - зависи единствено от вас, от никой различен!

Не допускайте да сте малодушни страхливци, не допускайте да сте кротки и безмълвни послушковци! Бунтувайте се против несправедливостите! Недейте да търпите гаврите и униженията нито момент!

Този е правилният път: всекидневна битка за независимост и за човещина. Борбата за тържеството на истината и против лъжците и лицемерите не престава нито момент! Отпуснеш ли се - незабавно ставаш плебей на личната си пасивност, на личното си равнодушие! Не забравяйте: единствено истината ни прави свободни! Истината е тази, която ни освобождава - и ни дава крилете на духа! Ако сме правилни на истината ще бъдем и свободни! Без истина няма и независимост!

Бъдете горди - вие сте господарите на личния си живот и на тази страна! Никога не допускайте да сте жалки треперковци пред властимащите - те са вашите прислужници. Да, не те са ви господари, а вие сте господарите! Пазете своето достолепие като зеницата на окото си!

Бъдете индивиди, бъдете човечни - а да си човек значи да си свободен! Нищо друго не е индивидът, индивидът е " наказан да бъде свободен ". Бягането от свободата е капитулация на индивида и човечността.

Не е задоволително човек единствено да обича свободата, той би трябвало непрестанно да живее с нея. Практикувайте свободата непрестанно - единствено по този начин ще станете пълноценни персони и положителни жители.

Желая ви сполучлива образователна година на всички вас, драги възпитаници и учители! Ще съумеете единствено в случай че се борите - за независимост, за правата си, за заслужен живот! Няма различен метод човек да живее: животът за индивида е непрекъсната битка! В тестванията реализираме силата си. Малодушието е път към сигурния, обезпечения неуспех на индивида...

Аз може да съм уволнен, може да съм " незает ", може да съм преследван и репресиран от самозабравилите се бюрократи в държавното обучение, само че напълно не съм капитулирал. Аз не преставам да съм на своя пост - и да съм правилен на задачата си на преподавател. Аз от своите хрумвания и полезности няма да се откажа в никакъв случай. Аз съм тук, на своя пост - и самоуверено не преставам битката си! Докато имам сили ще се боря за истина и независимост - и против беззаконията на властолюбивите мижитурки, дето единствено вредят и скапват, дето всичко опорочават и изкористяват.

Моето учебно заведение към този момент е тук, в блога, само че скоро ще се забележим там, на митинга, на улицата. Повтарям, няма да дезертирам или да капитулирам до момента в който съм жив! Ще покажа, че човек и в български условия може да бъде почтена персона и същински жител - без значение от цената, която ще му се наложи да заплати.

На това съм учил постоянно учениците си, на това ще остана правилен до сетния си мирис. Бъдете смели, другари, сражавайте се самоотвержено със личното си безволие - и ще преуспеете безусловно!

С привет от сърце: Ангел Грънчаров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР