Ученици, студенти и пенсионери ще си спестят време в чакане

...
Ученици, студенти и пенсионери ще си спестят време в чакане
Коментари Харесай

Ето как да не чакате с часове за нова карта за градския тран...

Ученици, студенти и пенсионери ще си спестят време в очакване на опашка за преференциални карти в градския превоз, в случай че имат опция да се снабдят с транспортните документи в двата последни работни дни на тази година. По негласна традиция  пътниците отсрочват този ангажимент по този начин, че при започване на всеки месец се извиват опашки пред гишетата.

Бюрата за продажба на карти за възпитаници, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с деца до 3 година ще работят на 29 и 30 декември.

Цените в градския превоз в Пловдив си остават без смяна от години  – преференциалните карти са 16 лв. на месец и 48 лв. за три месеца. Билетчета и следващата година ще е левче, а постоянна абонаментна карта за пътешестване в цялата транспортна мрежа е 50 лв.. Картите  се продават от компания  „ Автобусни транспорти – Пловдив “, упълномощена от превозвачите, които обслужват 29 градски линии, да прави услугата по съглашение с Община Пловдив.

Гишетата са отворени на същите места, както и до момента – на ул. „ Отец Паисий “ 42, автогара „ Север “,, бул. „ Шести септември “ 45, „ Македония “ 2 /до автогара „ Родопи “/, бул. „ Освобождение “ 33 в „ Тракия “ зад „ Оазис – 5 “, на „ Байкал “ на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и на бул. „ Източен “ 48.

Автобусите и през днешния ден са разредени и повече ще чакаме на спирките. Някои от автобусите са толкоз понижени, че интервалът стига до 35, а от време на време и до 50 минути.

От Община Пловдив дават обещание, че ще върнат старите написания, пред да бъдат редуцирани поради коронавирус. Кога ще стане това обаче, никой не споделя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР