Ученици от Варна търсят осиновители на безстопанствени животни, научи Varna24.bg.Те

...
Ученици от Варна търсят осиновители на безстопанствени животни, научи Varna24.bg.Те
Коментари Харесай

Похвално! Варненски ученици търсят дом за бездомни животни

Ученици от Варна търсят осиновители на безстопанствени животни, научи Varna24.bg .

Те са ученици на Средно учебно заведение " Гео Милев “, които са избрали благородната идея, с цел да завършат осъществяването на план, по който работят.

Учебното заведение е координатор по ACTIVE - Active, Critical Thinking, Integrated, Volunteering, Engaged “ по стратегия " Еразъм+ “. Партньори са просветителни институции от Италия, Испания и Полша, оповестиха от Областния Информационен Център – Варна.

В ACTIVE са включени 24 ученици на варненското учебно заведение на възраст сред 14 и 16 години. В продължение на две години те са обучавани на медийна и цифрова просветеност, запознавали са се с работата на разнообразни институции, дискутирали са човешките права и отговорности в партньорство с локални медии, Окръжния съд във Варна и Варненския свободен университет. Тяхната последна цел е да бъдат дейни жители с осъзнати права, да си отговорят на следните въпроси " Какво значи да си цивилен деен и какви са другите форми на гражданско присъединяване? Каква е ролята на доброволчеството? “

Своят план те приключват с идея, която сами са избрали - да оказват помощ за осиновяването на безстопанствени животни, които са настанени в приюти. Тя е наречена " Доброто в деяние “. Учениците са създали брошури и цифрови материали, посредством които се улеснява осиновяването на бездомните животни. В обществената мрежа Facebook те поместват фотоси и описания на кучета, които търсят стопани.

" Всяка идея, на която човек е подготвен да се посвети, заслужава внимание. Дали ще засадите дърво, дали ще спасите бездомно животно, дали ще помагате на хора в потребност, направете го! Дори едно от безстопанствените животни да откри своя дом, ние сме трансформирали за него всичко - целия му живот “, е посланието на учениците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР