Ученици от цялата страна могат да учат безплатно математика, химия,

...
Ученици от цялата страна могат да учат безплатно математика, химия,
Коментари Харесай

Борисов: Преди 3 г. правителството даде 490 хил. лв. за учебен център в математическата гимназия в Казанлък

Ученици от цялата страна могат да учат гратис математика, химия, физика, биология и информатика в Националния център по естествени науки към Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков " в Казанлък, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.


Сградата към учебното заведение е открита през днешния ден от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила, от шефа Красимир Дамянов, от кмета на града Галина Стоянова, от регионалния шеф Гергана Микова и от началника на Регионалното ръководство по образованието в Стара Загора Татяна Димитрова. За построяването и бяха отпуснати 500 000 лева с разпореждане на Министерския съвет и още толкоз от бюджета на Министерство на образованието и науката, напомнят от МОН.

В новия център учениците ще могат да учат естествени науки в съвременни кабинети, компютърни зали и лаборатории. Новата материална база ще предизвика интереса на повече деца и това ще спомогне за по-доброто им обгръщане и образование, е показал министър Вълчев. Той е отбелязал, че за последните 10 години доста просветителни институции са били реновирани. "Предстоят да бъдат осъществени вложения в материална база за над 300 млн. лева по Оперативна програма "Региони в напредък. Желанието ни е да има повече учебни заведения като математическата гимназия в Казанлък. Най-добрият метод да притеглим повече възпитаници към образованието, и в частност към математиката, информатиката и инженерните науки, е да прилагаме този модел, е споделил министърът и е апелирал към родителите да предизвикват децата си да учат естествени науки.

Според Вълчев напъните на учителите и обезпечаването на извънкласни форми, спорт и изкуство могат да създадат образованието по-интересно. "Мотивацията на учителите е от огромно значение. Заложено е двойно нарастване на заплатите и това е изцяло изпълнимо в идващите 3-4 години. Със настоящето нарастване от 1 септември, за първи път междинната заплата на преподавателите стана по-висока от междинната в страната. Необходимо е да обезпечим системата с фрагменти, като ще се стараем да привличаме повече млади и образовани хора към специалността ", е декларирал министърът.

"Преди три години, по време на втория ни мандат, държавното управление отпусна целево 490 000 лв. за построяването на Център по природо-математически науки към Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков " в Казанлък ". Това написа пък във Facebook министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. "Днес новата облага към този момент е реалност и от 15 септември учениците и учителите ще могат да се възползват от 5 спомагателни образователни кабинета, лаборатория по физика и астрономия, лаборатория по химия и биология ", написа още министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР