Ученици от страната и чужбина заслужиха над 90 медала от

...
Ученици от страната и чужбина заслужиха над 90 медала от
Коментари Харесай

Над 90 медала раздаде IX Международен турнир по информатика

Ученици от страната и чужбина заслужиха над 90 медала от 9-то издание на Международния есенен шампионат по информатика. Негов хазаин в продължение на няколко дни до неделя беше Шумен. 159 състезатели от България, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна участваха в конкуренцията и решаваха задания. Турнирът се организира в две възрастови групи – младежка за възпитаници до 15,5 година и старша възраст за възпитаници от гимназиална степен на междинното учебно заведение, което го прави неповторим по рода си. Българите завоюваха общо 30 медала – 6 златни, 9 сребърни и 15 бронзови. Шуменците Марин Йорданов и Иван Ганев завоюваха бронзови медали надлежно в младша и старша възраст.
Златен медалист при огромните стана полякът Мариус Трела, а петима руснаци са с идентичен брой точки при юношите младша възраст.

Участниците в конкуренцията бяха поздравени от кмета на Шумен Любомир Христов. Градът е подготвен още веднъж да посрещне информатиците, сподели при награждаването зам.кметът по обучение Найден Косев. Освен че участваха в конкуренцията по информатика, гостите посетиха и исторически забележителности в района с двете първи столици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР