Ученици от професионалната гимназия по механика и електротехника изработиха уникален

...
Ученици от професионалната гимназия по механика и електротехника изработиха уникален
Коментари Харесай

Ученици от Бургас създадоха електромобил

Ученици от професионалната гимназия по механика и електротехника създадоха неповторим електрически автомобил. Той работи напълно на ток. Самият автомобил е изработен от фибростъкло и алуминий. Новият електрически автомобил даже си има име " Баткомобил ", съобщи Българска национална телевизия.

Идеята за основаването на Баткомобила е пристигнала след едно съревнование за електромобли, на което са бил учителят от механотехникума в Бургас Красимир Кънчев. Именно там той вижда новите достижение в екологичните коли.

Сред доста схеми, чертежи и труд - четири месеца по-късно е основан електрическия автомобил Баткомобил. Формата му е много ексцентрична, само че практична в градски условия. Салонът на автомобила е кожен.

" Лично аз се занимавам с дизайна на коли. Той беше въодушевен от компютърна мишка, която видяхме в кабинета по информатика. Колелата по принцип са взети от велосипед, единствено че сме им сменили лагерните и централните оси, с цел да може да са по-здрави и да устоят на по- огромно извъртане ", споделя Ивелин Георгиев, възпитаник от ПГМЕЕ- Бургас.

Другият възпитаник, взел участие в изработването на електрическия автомобил, е основал плана за шасито. Той е доста значим за задвижването на електрическия автомобил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР