Ученици от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” почетоха паметта

...
Ученици от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” почетоха паметта
Коментари Харесай

Ученици почетоха паметта на блъснатото в петък момиче

Ученици от Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов” уважиха паметта на блъснатото в петък момиче на бул. „ Никола Вапцаров”.

По обяд децата се събраха на мястото, където стана случая във съдбовния петък 13-ти, с цел да оставят цветя в памет на починалото момиче.

Оказва се, че произшествията в съответния сектор не са необичайност – макар че има светофар и пешеходна пътека.
Две деца са блъснати на столичен бул., едното е умряло Другото е настанено в „ Пирогов ” с животозастрашаваща контузия на крайници
Миналата година на същото място е била блъсната друга ученичка. По думите на шефа на гимназията – Ивайло Ушагелов, тогава таксиметрова кола е предходна на алено. Жертви няма, само че управлението на учебното заведение подава сигнал до отдел „ Пътна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Отговорено е, че кръстовището не е конфликтно – всичко това, което е построено, е според нормативната уредба”, цитира писмения отговор шефът.

Въпреки че са минали два дни от трагичния случай, в понеделник – 16 декември, мястото към момента не е обезопасено. На няколко метра от пешеходната пътека линията сред пътната ограда и мантинелата е прекратена. А за това, че оттова минават пешеходци си проличава по отъпканата пътека.

Допустимата скорост в съответния сектор е 50 км/ч. Хора от региона обаче споделят, че нормално водачите карат с доста повече.

„ На мен самата ми се случи преди три седмици – просто щях да бъда премазана в 7 ч. сутринта. Мисля, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения, тъй като това е геноцид по отношение на нашите деца”, споделя Людмила Кирилова, преподавател по химия в НПМГ.
Няма заплаха за живота на 14 – годишното момиче, ударено от джип Раненото дете е оперирано, само че ще остане под наблюдаване в болница
На питане на bTV от Столичната община дадоха отговор, че ще ограничения ще бъдат взети: „ Разделителният остров сред двете пътни платна на бул. „ Никола Вапцаров” ще бъде напълно ограден. За задачата в най-кратки периоди ще бъдат инсталирани спомагателни тръбно-решетъчни парапети, които да попречват нерегламентираното секване на булеварда. Допълнително осветяване ще бъде инсталирано за по-добро осветление на пешеходното секване. По предложение на дирекция „ Управление и разбор на трафика” на Столична община ще бъде направено изцяло проучване на организацията на придвижване по бул. „ Никола Вапцаров” от Семинарията до бул. „ Черни връх”. При разбора ще бъде прегледана и опцията за пренасяне на спирки на градския превоз. Предложенията ще бъдат прегледани на съвещателен съвет по пътна безопасност”.

А в това време празненствата в Национална природо-математическа гимназия са анулирани. С учениците там работи психолог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР