Ученици от Чехия и техни преподаватели от Средно училище за

...
Ученици от Чехия и техни преподаватели от Средно училище за
Коментари Харесай

Ученици от Чехия гостуват в Средно училище Гео Милев – Варна

 Ученици от Чехия и техни преподаватели от Средно учебно заведение за изкуство и дизайн и  Висше професионално учебно заведение за реституция, в Бърно, гостуват  днес  в Средно учебно заведение " Гео Милев “ – Варна. Визитата е по самодейност на чешкото учебно заведение и е част от програмата им  по проект  " Към света “, финансиран от община Бърно.

Чешките сътрудници са избрали учебното заведение поради образованието по специалността " Дизайнер “, в  паралелките " Рекламна графика “.

Гостите дружно с възпитаници от варненското учебно заведение ще участват  в пленер в Морската градина. Те ще  рисуват  на няколко особено подбрани места, откъдето се  открива  панорама към морето и кътчета в градината. За чешките възпитаници градината е забавна и поради обстоятелството,че е проектирана от техния съотечественик Антон Новак.

В края на пленера творбите ще бъдат прегледани и разисквани от преподаватели и възпитаници, и подредени   във  фоайето на учебното заведение. За участниците са обезпечени скицници, цветни моливи, пастели, въглен и други материали за изобразяване.

Денят стартира с посещаване в учебното заведение, където гостите бяха посрещнати с музикални осъществявания. Те разгледаха учебната постройка и кабинети, срещнаха се със своите връстници и представиха  учебното заведение и града си. За своето посещение учениците снимат видеофилм, който ще запечата най-важните моменти от тяхната аудиенция и ще бъде показан в учебното заведение в Бърно.

Програмата във Варна  на чешките възпитаници и техните учители  включва още посещаване във   ВСУ " Черноризец Храбър “ и взаимни действия със Social Tea House /Социалната чайна/.

 Учениците идват от  София, където  от  26 септември  техен домакин  е  Националната гимназия за приложни изкуства " Свети Лука “.

Визитата по плана се приготвя повече от година и няколко пъти беше отлагана поради ограниченията свързани с Коронавирус 19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР