Ученици от Благоевград участваха в обучение за организиране и провеждане

...
Ученици от Благоевград участваха в обучение за организиране и провеждане
Коментари Харесай

Ученици обучават ученици за превенция на трафика на хора

Ученици от Благоевград участваха в образование за образуване и осъществяване на осведомителни стратегии в своите учебни заведения, свързани с предварителна защита на трафика на хора. Общо 35 млади доброволци се срещнаха с метода „ връстници образоват връстници “ и изгодите от него. Обучението за учениците се организира за десета поредна година от комисията за битка с трафика на хора в Благоевград с участници от гимназиите в града.

Учениците имаха опция да сътворят своя осведомителна акция за трафика на хора, с цел да могат сами да организират образования за свои връстници.

Преди да дойда на образованието си мислех, че ще учим доктрина, ще ни дават някакви данни, не, в този момент ще ни повлияят на мисленето, а това е най-важното което можем да създадем. Защото е елементарно да се поддадеш на това ще изкараш доста пари, ще бъдеш сполучлив в чужбина, кой не мечтае за такава работа. Но не постоянно, това, което седи зад сполучливата кариера, в действителност е едно положително бъдеще, споделя Симона Бояджиева.

Основната цел е доброволците да се срещнат с закононарушението, главните способи на замесване, кои са рисковите и уязвими групи и надлежно по какъв начин да се предпазят, изяснява Любка Костадинова, секретар на локалната комисия за битка с трафика на хора в Благоевград.

Подготвят се да образоват, приготвят се да знаят по какъв начин се вършат осведомителни акции, по какъв начин се провеждат събития, ще научат и много неща за трафика на хората, като закононарушение, тъй като като правиш едно нещо, би трябвало да го познаваш добре, споделя Михаил Стефанов, обучител.

Участниците бяха безапелационни, че метода „ Връстници образоват връстници “ е извънредно ефикасен върху подрастващите.

Разбира се, че е по-въздействащо, изключително когато представяш действителната спешна или сериозна картина, една картина на бъдещето, която можеш да му обрисуваш. Аз да вземем за пример като младо момиче или връстничките ми затворят очи и си показват, че могат да попаднат в този капан е доста по мощно, добавя Симона Бояджиева.

Младите доброволци нямат самообладание сами да организират акции в учебно заведение.

През последните няколко години записаните жертви на трафик на хора у нас понижава. България и Румъния не престават да са на челно място като източници на жертви за трафик в Европейския съюз.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР