Ученици от 8 до 12 клас от 17 професионални гимназии

...
Ученици от 8 до 12 клас от 17 професионални гимназии
Коментари Харесай

Ученици от 17 гимназии по селско стопанство се представят на състезанието „Млад Фермер“ в Георги Дамяново

Ученици от 8 до 12 клас от 17 професионални гимназии по селско стопанство от разнообразни селища в областите Монтана, Видин, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Шумен вземат участие в националното съревнование „ Млад фермер “, хазаин на което е Професионалната гимназия по селско стопанство „ Марко Марков “ в село Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана.
" Състезанието е тридневно и през вчерашния ден се организира първият модул „ Животновъдство “ ", заяви шефът на учебното заведение в Георги Дамяново Андрей Рангелов.
При теоретичната част на модула учениците имаха задачата да разпознаят разнообразни фуражи за храна на животните. Пред тях бяха сложени голям брой фуражи, като те трябваше да преценяват кой за кое животно е подобаващ съгласно съставките си. В практическата част на модула, която приключи в частна плантация за крави в село Златия, община Вълчедръм, учениците демонстрираха по какъв начин се прави млеконадой при прецизно съблюдаване на хигиеничните правила в млекопроизводството.
Днес надпреварата продължава с модулите „ Растениевъдство “ и „ Механизация на селското стопанство “. При първия ще бъдат разпознавани семена от разнообразни растения и ще има зарязване на лози по най-правилните начини, а при втория ще има научен изпит по правилника за придвижване по пътищата и майсторско ръководство на колесен трактор, с който се правят селскостопански действия, разясни шефът Андрей Рангелов. Той посочи, че Професионалната гимназия по селско стопанство в Георги Дамяново е хазаин на надпреварата „ Млад фермер “ за втора поредна година и разяснява, че това е огромна чест и самопризнание за учебното заведение./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР