Ученици от 12-ти клас от 6 професионални гимназии в Западна

...
Ученици от 12-ти клас от 6 професионални гимназии в Западна
Коментари Харесай

Ученици от Пирдоп, Кнежа, Плевен, Кюстендил, Дупница и София достигнаха трети кръг на състезанието ”Стани стипендиант на ЧЕЗ”

Ученици от 12-ти клас от 6 професионални гимназии в Западна България не престават в трети кръг на надпреварата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Най-висок резултат във втори кръг, който се организира на 16 февруари, демонстрираха възпитаниците на Професионалната гимназия по механаноелектротехника от град Пирдоп, следвани от учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника „ Христо Смирненски “ от град Кнежа, Професионалната гимназия по превоз „ Проф. Цветан Лазаров “ от град Плевен, Професионалната техническа гимназия " Джон Атанасов " в Кюстендил, Професионалната гимназия " Акад. Сергей П. Корольов " от Дупница и възпитаниците на Професионалната гимназия по механоелектротехника „ Н. Й. Вапцаров “ от град София. Във втория кръг на надпреварата премериха сили общо възпитаници от 14 гимназии на лицензионната територия на ЧЕЗ. Резултати са оповестени на уеб страницата www.stipendiant.com.

Финалният кръг на надпреварата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ ще се организира края на март в Техническия образователен център на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД. Класираните на първите три места тима ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 година Освен стипендията, те ще получат и опция да аплайват с оценката от състезанието в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “.

В рамките на самодейността, която се организира за шеста поредна година, ЧЕЗ дава стипендии на надарени възпитаници от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България. Състезанието е част от Графика на националните надпревари по специалности през образователната 2017–2018 година на Министерството на образованието и науката.

Допълнителна информация за надпреварата може да бъде открита на уеб страницата www.stipendiant.com.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР