Ученици, които изучават френски език, ще пишат проза и поезия,

...
Ученици, които изучават френски език, ще пишат проза и поезия,
Коментари Харесай

Ученици творят с 10 думи на френски

Ученици, които учат френски език, ще пишат прозаичност и лирика, като употребяват 10 думи. Кампанията е в границите на Седмицата на франкофонията, с която „ Алианс Франсез ” ще означи Международния ден на франкофонията 20 март.  

Министерство на културата и връзките взаимно с Международната организация за франкофонията са избрали 10 думи, с които всеки франкофон може да твори, да написа, да играе, да пее, да декламира, да сърфира в интернет. Инициативата " Кажи ми 10 думи " потегля пред 2011 година от  Бургундия, а тази година определените думи канят участниците да открият говоримия френски език в другите франкофонски територии - от Франция през Квебек, Канада, Белгия, Швейцария, Хаити, Конго и така нататък Честването през 2018 година е под знака на личностното изложение. Предвидени са още образователни начинания като „ Златното перо ”, международен интернет шампионат по френски език „ Олифран ”, голям брой олимпиади.

75 страни са част от на франкофонската мрежа - 890 млн. мъже и дами от петте континента, или 13% от популацията на света, приказва и споделя френския език и неговите полезности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР