Учените все още не знаят точно как действа депресията -

...
Учените все още не знаят точно как действа депресията -
Коментари Харесай

Антидепресантите не водят до по-добро качество на живот?

Учените към момента не знаят тъкмо по какъв начин работи депресията - и, както се оказва, може и да не сме наясно до каква степен са ефикасни антидепресантите.
Много хора одобряват антидепресанти и споделят, че те оказват помощ за психологичното им здраве. Ново изследване, оповестено в списанието с отворен достъп PLOS One, сочи обаче, че няма доста количествено измеримо усъвършенстване в качеството на живот на потребителите на антидепресанти.
Рецензираният документ, направен от откриватели от Университета „ Крал Сауд " в Рияд, Саудитска Арабия, изследва данни от 2005 година до 2015 година Анализирана е статистиката от Панелното изследване на медицинските разноски (MEPS). Това е изследване от Съединени американски щати, което наблюдава 17,47 милиони възрастни, диагностицирани с меланхолия, 57,6 % от които са приемали антидепресанти поради диагнозата си.
Интересното е, че въпреки да е имало видим растеж в резултатите, отчитащи психологичното здраве, измежду цялата база данни от MEPS, която откривателите са разгледали, не е открита разлика сред тези, които са били на антидепресанти, и тези, които не са приемали лекарства.
Както при всички мета-анализи (проучвания, които проучват данни от други, по-големи и дълготрайни проучвания) тези констатации би трябвало да бъдат контекстуализирани в границите на методите на откривателите. Учените от университета „ Крал Сауд " разясняват, че са „ нужни дълготрайни изследвания, оценяващи действителното влияние на фармакологичните и нефармакологичните интервенции върху качеството на живот на тези пациенти ".
В научните среди и измежду обществеността в последно време нараства възприятието на песимизъм по отношение на статуквото на лекуването на депресията. През март в The Nation писателят П.Е.Московиц изрече обществено това, което вълнува пациентите и околните им: при доста хора, които одобряват антидепресанти и изключително SSRIs, има съществени странични резултати. „ Ние заслужаваме по-пълна картина както на изгодите, по този начин и на заплахите " от медикаментите, написа създателят.
„ Вълна от проучвания допуска, че медикаментите са по-малко ефикасни и по-опасни, в сравнение с мнозина смятаха преди. И някои медицински експерти стигат до заключението, което до неотдавна изглеждаше прекомерно еретично, с цел да се каже на глас: антидепресантите постоянно могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР