Учените смятат, че характеристиките на защитата на организма срещу токсини,

...
Учените смятат, че характеристиките на защитата на организма срещу токсини,
Коментари Харесай

Кои болести ви дебнат според кръвната група

Учените считат, че характерностите на отбраната на организма против отрови, вируси и бактерии са свързани с кръвната група - затова, този фактор дефинира склонността към избрани болести.

На кои рискови болести сте най-податливи съгласно кръвната ви група?

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден субект. Тя зависи от веществата (въглеводороди и белтъци) в клетъчната мембрана. Три от най-важните белега са A, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh). Има още 46 познати антигена, множеството от които са много по-рядко срещани спрямо AB0 и Rh. Преливането на кръв от човек с дадена кръвна група на различен човек с друга кръвна група може да провокира имунна реакция, която да докара до хемолитична анемия, бъбречна непълнота, потрес и гибел.

Съществуват четири възможни комбинации, които дефинират кръвната група:

α и β: първа (0)

A и β: втора (A)

B и α: трета (B)

A и B: четвърта (AB)

Според резус-фактора кръвните групи се разделят на позитивни и негативни.

Склонност към тромбоза. Образуването на кръвни съсиреци е рисково събитие за сърдечно-съдовата система: кръвните съсиреци предизвикват задръстване на вените, нарушавания на кръвообращението, тромбоемболия, висок риск от инфаркти, инсулти и гибел. Проучванията демонстрират, че хората с първата кръвна група (нулева) имат най-нисък риск от формиране на кръвни съсиреци. Този риск е най-значителен при хората с втора (А) и трета (B) групи - повишен с 30%. Хората с четвъртата (АB) - с 20%.

Склонност към сърдечна непълнота. Научните специалисти настояват, че хората с третата (B) и четвъртата (AB) кръвна група имат максимален риск да развият сърдечна непълнота. Хората с кръвна група А са застрашени минимум от това.

Склонност към язва на стомаха. Учените свързват развиването на това заболяване с характерностите на имунния отговор към инфекцията. Наличието на нулева кръвна група въздейства най-значително на склонността към язва. Хората с А и B групи страдат по-рядко от останалите.

Склонност към рак на стомаха. Забелязва се, че хората с А кръвна група са склонни към това заболяване. Защо - не е ясно. Нулевата кръвна група, от своя страна, има най-нисък риск от рак на стомаха.

Склонност към рак на панкреаса. Нулевата кръвна група има най-ниската периодичност за това заболяване, до момента в който при хората с А кръвна група рискът от развиване на този тип рак се усилва с 32%, а при хора с AB кръвна група - с 51%, а при хора с B кръвна група - със 72%.

В множеството случаи връзката сред кръвната група и склонността към избрани заболявания единствено се вижда от учените, само че те не могат да кажат сигурно каква е повода. Според една версия, това може да бъде резултатът на кръвните антитела върху възпалението в организма.

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР