Учените са сигурни, че кръвната група може да повлияе каква

...
Учените са сигурни, че кръвната група може да повлияе каква
Коментари Харесай

Хората от тази кръвна група са с най-силен имунитет

Учените са сигурни, че кръвната група може да повлияе каква тъкмо ще бъде отбраната на организма. В взаимозависимост от това ще се създава друго количество интерферон, което от своя страна ще повлияе на степента на битка с вирусните инфекции.

Специалистите обясниха кои кръвни групи имат най-висока отбрана против другите патогени.

Проучването е извършено от чиновници на Харвардския университет, написа zdrave.to. То сподели, че кръвните групи фактически могат да повлияят на това какъв брой интерферон се създава от тялото, когато в него навлизат рискови инфекции. Това е директно обвързвано със защитната функционалност на имунната система.

Интерфероните са специфични протеини, които могат да бъдат секретирани от клетките на тялото, когато то има конфликт с вируси, бактерии и органични съединения с ниско молекулно тегло.

Средният резултат е получен при носители на I (0) и III (Б) кръвни групи. Наблюдава се успеваемост от 80% и 91%, надлежно. Това демонстрира, че хората с тези кръвни групи са сносно предпазени от въздействието на рисков патоген, когато е нужен доста бърз имунен отговор към протичащото се. Освен това те са по-защитени от следствията, които могат да бъдат провокирани от ковид.

Носителите на II (А) кръвна група имат безусловно 40% късмет да не се сблъскат със сериозните последствия от вирусни инфекции. Както демонстрира многочислената процедура, доста хора се сблъскват със съществени затруднения след заболяване. Също по този начин хората с група 2 по-често от другите се сблъскват с разнообразни други патологии, с грип и простуда, а възпалителните процеси са извънредно сложни.

Експертите са открили, че носителите на IV кръвна група (АБ) се смятат за най-силните. При 92% от доброволците, взели участие в изследването, интерферонът се създава в огромни количества и ви разрешава да получите отлична отбрана за тялото. В някои случаи е регистриран даже остатък на интерферон. Хората с 4-та кръвна група се смятат за най-устойчиви на разнообразни вирусни болести и единствено в единични случаи се сблъскват с затруднения от патологии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР