Учените са доказали, че определени групи храни са способни да

...
Учените са доказали, че определени групи храни са способни да
Коментари Харесай

Петте суперхрани, които трябва да ядем след 40-те

Учените са потвърдили, че избрани групи храни са способни да забавят процеса на остаряване и да намалят риска от развиване на разнообразни заболявания. В хода на проучване диетолози са открили, че най-опасната възраст за мъжката и женската фигура е 40-ата година. Прекосявайки границата на 40-те, следва да обърнем внимание на хранителното си меню.

Днес ще поговорим за пет суперхрани, които е значимо да включим в менюто си, откакто навършим 40. Така ще помогнем на организма да се бори с възрастовите промени и да бъдем все по този начин здрави, дейни и стройни.

1/ Орехи

По данни на учените орехите намаляват риска от развиване на рак на гърдата и остеопороза. За мъжете тази ядка е незаменима, защото потреблението й намалява риска от простатит и въздейства позитивно върху мъжката полова система.

Освен това постоянната консумация на орехи оказва позитивно въздействие върху здравето на костите. Тази ядка усъвършенства работата на мозъка, стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и възстановява метаболизма.

2/ Боровинка

Тя е мощен антиоксидант. Помага за справяне с преждевременното стареене, усъвършенства положението на кожата и намалява риска от сърдечни заболявания. Подобрява паметта.

По данни на учени боровинката подтиква интензивността на мозъка в зрелост и усъвършенства зрението.

3/ Броколи

Те са източник на фибри, фолиева киселина, витамини С и А и калций. По-рано учените откриха, че този зарзават потушава възпаленията на делебото черво и намалява заболеваемостта от рак. В частност е потвърдено, че броколите пазят лигавицата на червата, оказват помощ за подсилване на имунната система и поддържат салдото на чревната флора.

4/ Авокадо

Авокадото е съществена наклонност в храненето през последните години. Съдържа освен въглехидрати, само че и огромно количество потребни мазнини. Резултатите от разнообразни научни проучвания свидетелстват, че постоянната консумация на авокадо избавя от непотребни килограми, предотвратява разнообразни окноболести и намалява равнището на неприятния холестерол. Помага също по този начин в битката с преждевременното стареене.

5/ Спанак

Спанакът се отнася към суперхраните, които би трябвало да се употребяват постоянно. Особено след навършване на 40 години. Той е мощен антиоксидант, а също по този начин има противовъзпалителни свойства и съдържа същинско благосъстояние от витамини.

Благодарение на потреблението на спанак ще поддържате в положително положение зрението и костите си и може да предотвратите разнообразни типове рак и възпалителни болести, в това число артрит. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР