Учените отдавна си задават въпроса как да реагират, ако някога

...
Учените отдавна си задават въпроса как да реагират, ако някога
Коментари Харесай

Учени препитват човечеството как ще посрещне извънземните

Учените от дълго време си задават въпроса по какъв начин да реагират, в случай че в миналото непознатата цивилизация се свърже с човечеството. В момента се приготвя огромно изследване на публичното мнение по целия свят. Членовете на английската Seti Research (UKSRN) ще показват проучването, което съгласно тях ще бъде най-голямото изследване на публичните настройки към чуждоземните контакти.
Мненията, които съберат по време на анкетирането, ще оказват помощ на учените да оформят планове за интернационален протокол, който ще дефинира главните правила за това по какъв начин организациите би трябвало да споделят на човечеството новините за извънземните и за всички открити сигнали.
„ Няма безусловно никаква процедура, залегнала в интернационалното право за това по какъв начин да се отговори на сигнал от непозната цивилизация ", споделя Мартин Доминик, астроном от университета в Сейнт Андрюс. „ Искаме да чуем възгледите на елементарните хора, тъй като тях ги зясага това хипотетично събитие. “
Освен изпращането на сонди към други планети в Слънчевата система, търсенето на непознат живот се концентрира в огромна степен и върху слушането на комплицирани радиосигнали от космоса с най-мощните телескопи в света. Доминик напомни, че предишния месец астрономите по плана Breakthrough Listen оповестиха, че не са чули нищо след прослушване на повече от 1000 звездни системи в параметър от към 160 светлинни години.
Но астрономът показва, че единствено с 300 милиарда звезди в Млечния път пробивът в „ прослушването “ едвам е почнал. „ Ако въпреки всичко имаше десетки квинтилиони други цивилизации като нашата отмерено разпределени в Млечния път, планът за прослушване отново нямаше да чуе нищо ", прецизира той.
Д-р Джон Елиът от университета Лийдс Бекет, съобщи, че учените са подготвени неотложно да оповестят предстоящата вест за непозната цивилизация на обществеността, само че медиите, които са във фейк-епохата от развиването си – не са подготвени за истината. Освен следващата доктрина на конспирацията или изкривена информация, те няма да дадат нищо друго на потребителите си. От регистрирането на чудноват звук до оповестяването на среща с третия тип е нужно доста време, а осведомителният вакуум бързо ще бъде изпълнен със спекулации ", сподели той.

Прочети още:
Извънземните са тук, твърди преподавател от Оксфордския университет
Не единствено са измежду нас, само че и основават върховен хибриден тип

Проучването ще помогне на учените да измислят по какъв начин най-добре да дават надеждна информация, когато му пристигна времето и настъпи историческият момент на срещата. Но също по този начин и какво би трябвало да се направи, в случай че е належащо единствено учтиво да се отговори на междузвездни известия. 
Организацията, наречена Messaging Extraterrestrial Intelligence (Meti) International възнамерява да излъчва сигнали в галактическото пространството, съдържащи препратки към периодическата таблица на химическите детайли на Менделеев. Това няма да бъдат първите опити за контакт с извънземните. През 1974 година учени от телескопа Arecibo в Пуерто Рико изпратиха радиосъобщение за живота на Земята на група звезди, отдалечени на 25 000 светлинни години.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР