Учените от университетите в Падуа и Болоня обявиха, че са

...
Учените от университетите в Падуа и Болоня обявиха, че са
Коментари Харесай

Учени твърдят, че има къде да се живее на Луната и Марс

Учените от университетите в Падуа и Болоня оповестиха, че са открити места на Луната и Марс, които са най-подходящи за заселване на хора, оповестява уеб сайтът на асоциацията на европейските астрофизици Europlanet, представен от БГНЕС.
Специалистите анализирали моделите на релефа на галактическите тела и стигнали до извода, че лавовите тръби и пещерите на Луната и Марс са най-подходящи за човешкия живот на тези обекти. Учените имат вяра, че пещерите и тръбите най-добре могат да защитят индивида от галактическите лъчения и микрометеоритните потоци.
Лавовите тръби са канали, които пораждат при неравномерно изстудяване на лавата. Повърхностните пластове на лавата се охлаждат по-бързо и стават монолитни, образувайки твърда кора, в която течната лава последователно излиза, образувайки тунел. Експертите настояват, че дължината на подобен тунел може да доближи 65 километра.
Междувременно стана ясно, че НАСА праща сонда към Слънцето. Автоматичната станция Parker Solar Probe ще се насочи към Слънцето през лятото на 2018 година. „ Parker Solar Probe ще проникне непосредствено в атмосферата на Слънцето, наречена корона. Осъществяването на измерванията в тази област е ключът към разбирането на природата на нашето Слънце ", се показва в известие на НАСА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР