Учените от БАН участват в европейски проект, който търси начин

...
Учените от БАН участват в европейски проект, който търси начин
Коментари Харесай

Български учени работят върху ракетни носители

Учените от Българска академия на науките вземат участие в европейски план, който търси метод да направи ракетните носители, които се изпращат в Космоса, използваеми за повече от едно политане.

Петър Джанджоров, шеф на Института по механика към Българска академия на науките: Първите ракети просто са оставали в Космоса.
А през днешния ден даже да бъдат открити, те са в неприятно положение и няма по какъв начин да се употребяват още веднъж. Това е загуба и на пари, и на време. И тъкмо против тази загуба се изправя един европейски план.

Доц. Валентин Пенев, началник на плана: Той се разграничава много от това, което вършат американските сътрудници. Петър Джанджоров, шеф на Института по механика към Българска академия на науките: В европейския план целият уред каца на Земята и може да служи за неведнъж потребление.
В този план са забъркани и учените от Института по механика.

Доц. Валентин Пенев, началник на плана: Българският екип се занимава с изработването на акуратен симулационен модел. Доц. Валентин Пенев, началник на плана: И при навлизането на по-плътните пластове на атмосферата той стартира да възнамерява като аероплан.
Проектът ще коства 3 години време и 3 милиона евро. Но споделят, че с него освен ще стигнем американците. Направо ще ги надминем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР