Учените опровергаха теорията, че ефектът на бирените очила“ работи, като

...
Учените опровергаха теорията, че ефектът на бирените очила“ работи, като
Коментари Харесай

„Бирените очила“ не работят, като правят лицата да изглеждат симетрични – проучване

Учените опровергаха теорията, че резултатът на „ бирените очила “ работи, като хората намират някого за по-привлекателен, тъй като лицата им наподобяват по-симетрични.

Екипът от университета в Портсмут разпита 99 мъже и дами в пъб в град Хемпшир, с цел да ревизира по какъв начин хората правят оценка външния тип след няколко напитки.

Говорителка сподели: „ Терминът „ очила за бира “ “ се употребява от десетилетия, с цел да опише, когато човек се окаже полово притеглен от някого, до момента в който е в нетрезво положение, само че не е изтрезнял.

„ Едно допустимо пояснение за резултата е, че алкохолът поврежда способността на пиещия да открива асиметрия на лицето, което прави евентуалните сътрудници образно по-привлекателни.

„ Съществуващите проучвания демонстрират, че част от това, което прави хората привлекателни за другите, е какъв брой добре и двете страни на лицето им съответствува.

„ Мисленето е, че колкото повече симетричност, толкоз по-добър е генофондът. Но когато се вкара алкохол, се счита, че е по-малко веро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР