Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз

...
Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз
Коментари Харесай

Сбогом, Слънце: Кога и как ще настъпи краят на Земята?

Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз основа на наблюдения и проучвания на Слънцето. Ето какво оповестява Спутник в публикация на Олга Бугрова.

Първо, Слънцето ще нарасне до размера на червен колос и ще изгори всички планети. Когато от тях са останали единствено въглени, аленият колос ще стартира да се охлажда и ще се свие до размерите на бяло джудже. Това ще бъде краят на Слънчевата система. Човекът няма да има място в нея.

Перспективата за гибелта на всички живи същества накара учените да търсят места за преселване на човечеството. Само през последните шест месеца бяха открити най-малко две подобаващи “места за живеене ”. Общо са открити повече от 4 500. Шансовете за избавление се усилват.

Лоши вести

Според най-скромните оценки, най-малко 5 милиарда планети може да се окажат сходни на земята. Те даже имат свои слънцеподобни звезди, а някои имат и сходна атмосфера. Всички са ситуирани в нашата вселена, в Млечния път, само че, което е неприятно, отвън Слънчевата система. Наричат се по този начин: “екзопланети ”, т.е. екстрасоларни. Според актуалните галактически технологии до най-близката ще би трябвало да се лети няколкостотин века. Нуждаем се от транспортен съд, който може да се движи съвсем със скоростта на светлината. У Земята има два сюжета за развиване и единият е по-лош от другият: да се трансформира в нещо като Марс, какъвто го познаваме през днешния ден, или в прилежаща Венера, върху която има въглероден диоксид и 500 атмосфери налягане. Когато галактически кораби са били изпратени на Венера, те просто са били смачкани.

Добри вести

Междувременно Слънцето най-малко два пъти сигнализира, причинявайки рискови събития на Земята. Директорът на Института за земен магнетизъм, йоносфера и разпространяване на радиовълни Владимир Кузнецов ги напомня:

“През 1989 година в канадската провинция Квебек, заради магнитна стихия, породена от слънчеви изригвания, за девет часа цялото електричество беше изцяло изключено – всичко изгоря. А най-мощният случай за цялото време на наблюдаване на Слънцето се случи през 1859 година и се назовава Карингтънското събитие – “по името на английския академик, който записва най-голямото изригване. Тогава цялата Земя, а освен полярните области, беше обхваната от сияния – толкоз мощно се оказа въздействието върху нейната магнитосфера. Това ще се случи още веднъж. ”

Успокоява ни единствено едно: всички тези енергийни разстройства и електромагнитни съмнения, както акцентира Владимир Кузнецов, са търпими и не нарушават равновесното положение на системата Слънце-Земя.

Но има и по-добри вести. Слънчевата система няма да почине толкоз скоро, твърди проф. Кузнецов. Според изчисленията на учените, занимаващи се с теорията за еволюцията на звездите, Слънцето ще „ работи “ устойчиво най-малко още 5 милиарда години като термоядрен източник на сила за Земята. Каква ще стане за това време галактическата технология и какви ще са самите хора, не е известно. Владимир Кузнецов даже допуска: може би индивидът ще еволюира по подобен метод, че няма да би трябвало да се реалокира на никое място. Просто намираме нов източник на сила за себе си и продължаваме да живеем в изменящи се, само че въпреки всичко земни условия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР