Учените на програмата SETI са започнали работа по изработване на

...
Учените на програмата SETI са започнали работа по изработване на
Коментари Харесай

Учени подготвят правила за комуникация с извънземни

Учените на програмата SETI са почнали работа по разработване на способ и стандарти за връзка с извънземни цивилизации. Те взимат поради обстоятелството, че има огромна възможност човечеството и възможната извънземна цивилизация да не могат да се схващат с диалект, оповестява CNET, цитира Vesti.bg

 

Учените на SETI и Университета Сейнт Андрюс във Англия работят взаимно по плана. Те желаят да изработят протоколи, процедури и съглашения по какъв начин човечеството да отоговаря на евентуални опити за връзка от извънземни.
 
Проектът включва и правене на способ за оценка на риска от сходна връзка. Идеята е тези правила да се съблюдават от всички, без значение с кого първо е сбъднат опит за контакт.

 

Групата ще се заеме и с разбор на способи за евентуално дешифриране на сигнали и определянето дали става дума за връзка или са с друго естество. Задача на групата ще бъде и обсъждане по какъв начин възможен подобен контакт да бъде показан на обществото.

 

Според учените възможен първи контакт с извънземна цивилизация няма да бъде както по филмите - някой да ни посети и да кацне на Земята. По-вероятно е да бъде прихващане на сигнал от доста надалеч.

 

За момента няма никакви данни за даже най-малък късмет за сходна връзка, означават от SETI. Последно са оценени над 10 млн. звезди с австралийски телескоп в търсене на индикации за извънземни сигнали, техника или друго наличие. Не е засечено нищо.

 

Работата на новата група занапред стартира. Тя не си слага периоди за правене на разпоредбите и протоколите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР