Учените изкопаха в израелската пустиня Негве артефакт от периода на

...
Учените изкопаха в израелската пустиня Негве артефакт от периода на
Коментари Харесай

Учените изкопаха загадъчна реликва, а след това започнаха да им се случват куп нещастия

Учените изкопаха в израелската пустиня Негве артефакт от интервала на Елинизма (323-30 година преди новата ера), след което с тях започнаха да се случват всевъзможни неприятни неща. Това написа Езорейтер. 
Археолози от йерусалимския Еврейски университет откриха 2200-годишна конструкция, представляваща правоъгълен паралелепипед от бял камък. За находката на откривателите помогнаха дронове, снабдени с видеокамери. С помощта им експертите откриха нещо, напомнящо храм, в който е била скрита античната светиня.



Тайнственият предмет наподобява на каменна кутия с обемни изображения на домакински добитък. Находката е направена от археолозите на територията на националния парк Бейт-Гуврин-Мареша. Ръководителят на разкопките, лекар Орен Гатфелд, а също и неговите сътрудници Пабло Бетсер и Михал Абер оповестяват, че артефактът е доста необичаен - преди международните учени не са намирали нищо сходно. Каменната кутия вероятно е била направена по време на завоюването на този район от свещеническия жанр на хасмонеите. Но за какво? Може би това е заветен олтар? Или някакъв съд, в който е прикрито нещо?

Нещастие, наподобяващо на отплата

Това обаче не е най-странното. Едва учените били извадили реликвата на повърхността, когато с членовете на екипа почнали да се случват разнообразни загадъчни неща - несгоди, доста наподобяващи на намесата на някакви външни могъщи сили. Единият от специалистите инцидентно си изкълчил крайници, различен се ранил съществено с нож-лопата, на трети пък ръката била затисната от огромен камък и единствено знамение го избавило от раздробена китка. Трябва да се означи, че в историята има доста случаи, когато по време на разкопки с археолозите стартират да се случват несгоди. Достатъчно е да си спомним популярните египетски пирамиди, които лишиха живота на десетки опитни откриватели - тези, които посмяха да смутят съня на фараоните.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР